0

Cum alegi cea mai buna lenjerie de pat

Cum alegi cea mai buna lenjerie de pat astfel incat sa ai un produs dintr-un material rezistent si confortabil?

Un somn odihnitor si sanatos este dat de o combinatie de factori: o saltea buna, perne confortabile si o pilota de calitate. Printre care si calitatea lenjeriei de pat. Desi pare simplu, dar trebuie sa stii cum alegi cea mai buna lenjerie de pat pentru a beneficia de avantajele unui bun asternut de pat.

Cele mai bune lenjerii de pat permit aerului sa circule pentru ca pielea ta sa fie oxigenata in permanenta, vor oferi un confort superior, vor avea un plus de stil si eleganta si vor rezistenta la utilizari si spalari multiple, fara sa isi schimbe aspectul sau calitatea. Calitatea lenjeriei de pat este principalul aspect care trebuie sa te preocupe. O lenjerie de pat de calitate nu te va face sa transpiri noaptea dar iti va da si un aspect placut camerei. Culorile alese pot sa se completeze de minune cu cele ale covorului sau a mobilei.

Lenjeriile de pat se fac din diverse tipuri de materiale, incepand de la cela naturale, continuand cu cele sintetice si terminand cu cele fabricate din combinatii de materiale.

Lenjeriile de pat din bumbac – sunt cele mai cautate si asta pentru ca ofera o foarte buna calitatea la un pret decent. In functie de tipul de bumbac utilizat si de densitatea acestuia. Lenjeriile de pat din bumbac satinat, lenjeriile din bumbac egiptean, lenjerii din bumbac Damasc sau lenjeriile din bambus sunt numai cateva dintre asternuturile de pat de calitate superioara. Dar atentie pentru ca difera pretul de la una la alta destul de mult. Cu siguranta o sa simtiti diferenta dintre ele.

Lenjeriile de pat din materiale sintetice – nu sunt recomandate deoarece nu sunt la fel de prietenoase cu pielea corpului deoarece nu permite o buna circulatei a aerului prin tesatura, ceea ce duce de cele mai multe ori la o transpiratie excesiva pe parcursul somnului dar riscati si diverse iritatii ale pielii.

Combinatii de materiale – lenjeriile de pat fabricate din combinatii de materiale naturale dar si sintetice sunt o alternativa a celor din materiale sintetice. Producatorii au introdus si materiale naturale in compozitie pentru a “creste” calitatea produsului si pentru a permite o mai buna circulatie a aerului. Insa, cu toate ca sunt mai bune decat cele din materiale sintetice, nici cele din policoton nu sunt la fel de bune si recomandate ca cele din materiale naturale.

Parerea mea proprie si personala este sa fugiti de asternuturile ce sunt facute din materiale sintetice. Mai bine mai puneti un ban in plus si cumparati ceva bun. Cele din bumbac sau materiale naturale sunt mult mai usor de spalat, nu se botesc asa usor, ajuta la circularea aerului si sunt prietenoase cu pielea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *