0

Cum alegi tabloul in functie de camera

Decorarea unei case cu tablouri este, cu siguranta, una dintre acele activitati  in general preferata de femei, care iubesc sa aranjeze lucrurile in camin. Evident, aceasta nu este o stiinta exacta, deoarece multi barbati adora, de asemenea, sa-si incerce mana in amenajarea unei case, de exemplu, alegand personal unde si ce tablouri sa atarne pe un anumit perete. In orice caz, nu este necesar sa fii expert in arta pentru a alege tablourilor intr-un anumit mediu. Un pic de bun gust, stil si putina pasiune pentru ceea ce poate insemna frumusetea unui tablou sunt lucruri suficiente.

Frumusetea, asa cum se spune, este subiectiva. Ceea ce ii place unei persoane s-ar putea sa nu placa alteia. Senzatiile si emotiile pe care le poate trezi o pictura, o opera de arta sau orice altceva din viata noastra de zi cu zi, variaza de la individ la individ, toate fiind bazate si pe propria experienta de viata si cultura.

O un tablou poate starni o emotie pozitiva celor care il observa. Tabloul il admiram si il contemplam pentru ca ne place.  Prima regula care trebuie urmata deci este sa alegem doar tablourile care ne plac si care se potrivesc in mod evident mediului de acasa. Nu decora cu tablouri pe care le-ai primit cadou doar pentru a multumi pe cineva. Daca nu iti place sau, pur si simplu, nu merge cu restul mobilierului, pune-l deoparte. Poti alege tablouri canvas personalizate sau orice altceva iti face tie placere. Atentie insa sa nu decorezi un spatiu modern cu tablouri clasice sau un spatiu clasic cu tablouri canvas abstract. Fiecare camera trebuie decorata in functie de stil, dar si de functionalitatea ei.

In bucatarii, alegerea se incadreaza de obicei pe tablouri canvas bucatarie de dimensiuni medii sau mici. Pe baza culorilor si stilului mobilierului, poti alege cu siguranta o combinatie de culori, de exemplu alegerea reprezentarii unei compozitii cu fructe sau a oricarui alt tip care se potriveste contextului si care are nuante destul de luminoase si pline de viata. Multe stiluri, cum ar fi picturile moderne, pop-art etc. sunt deosebit de potrivite pentru acest tip de mediu, dar si reproduceri dupa lucrari clasice moderne, pozitionate corespunzator, au un efect minunat.

Alegerea dimensiunii unui tablou este evident si subiectiva si pentru camera de zi. Daca peretele din spatele canapelei este complet gol, avand o dimensiune considerabila, cu siguranta alegerea poate insemna un singur tablou mare. Tablourile modulare sau abstractele, in aceste cazuri sunt de asemenea indicate. Intr-un living destul de modern, de exemplu, exista o multime de alegeri. Stiluri precum cubismul, arta figurativa abstracta, cu culori vii si reprezentative, pot fi solutii ideale. Alege pictura pe baza culorilor mobilierului sau chiar pe culorile prezente in acea zona a sufrageriei, amintindu-ti ca in acest mediu vei petrece cea mai mare parte a timpului liber si este intotdeauna recomandabil sa decorezi totul astfel incat sa nu te oboseasca.

Dormitorul ramane intotdeauna un mediu intim si privat, un loc de dormit care are nevoie de liniste. Prin urmare, nu incarca spatiul cu tablouri obositoare sau inutile. Alege ceva in culori odihnitoare sau imagini relaxante. De exemplu, tablourile cu copaci sau flori sunt utilizate pe scara larga sau tablouri in stil romantic sau minimalist.

Tabloul reprezinta acel touch important pentru orice locuinta, pentru a-i evidentia personalitatea si frumusetea!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *