0

Cum functioneaza leasingul operational?

Cei mai multi proprietari de afaceri se intreaba daca ar trebui sa opteze pentru leasing operational sau sa cumpere masinile de care au nevoie. Nu este intotdeauna usor sa stabilesti care dintre cele doua optiuni, leasingul operational si achizitionarea de vehicule, este cea mai avantajoasa varianta pentru afacerea ta, asa ca, in general, va fi necesar sa aduni toate informatiile legate de finante si vehiculele in sine inainte de a lua o decizie.

Pentru multe firme, decizia corecta este de a inchiria o flota de masini, deoarece vehiculele oferite de companiile de profil sunt de obicei bine intretinute si, in general, este mult mai putin costisitor sa inchireze masinile decat sa le cumpere. Cand semnezi un contract leasing operational, vei plati utilizarea vehiculelor pentru o perioada de timp convenita.

Cel mai adesea, contractele de leasing operational acopera mai multe vehicule si sunt in vigoare cel putin un an sau doi. Toate tipurile de masini pot fi inchiriate in acest mod, de exemplu, camionete de marfa, masini economice si autoturisme standard. Din ce in ce mai multe companii constata ca leasingul operational functioneaza in avantajul lor financiar, in timp ce le scuteste de sarcina de a intretine vehiculele respective.

Ce este leasingul operational si cum functioneaza?

Leasingul operational, asa cum este prezentat pe https://www.ascar.ro/leasing-operational, reprezinta inchirierea unei flote de masini pe o perioada determinata de timp. Companiile se folosesc de acest serviciu pentru a oferi angajatilor masini cu scopul de a-si indeplini sarcinile zilnice. De exemplu, poate fi necesar ca angajatii sa aiba nevoie de vehicule pentru a vizita contacte si clienti, pentru a genera vanzari pentru companie.

Compania care inchiziaza o flota de masini va plati o suma fixa de bani prestabilita in contractul de leasing operational, in transe lunare. Aceasta suma include costurile de intretinere a autoturismelor din flota, asigurari, taxe si impozite, reparatii si alte cheltuieli, ceea ce inseamna ca firma care inchiriaza autoturismele este scutita de cheltuilei imprevizibile.

Avantajele serviciulu de leasingului operational

Principalele avantaje ale serviciului de leasing operational sunt toate legate de motive financiare si, din moment ce toti proprietarii de afaceri au scopul de a mentine costurile reduse in timp ce isi maximizeaza profiturile, acest serviciu este foarte atractiv. Costul initial al achizitionarii unei flote de vehicule pentru angajati ar fi enorm daca o firma ar fi obligata sa cumpare toate vehiculele de care are nevoie, in timp ce inchirierea aceleiasi flote ar fi mai putin costisitoare. Un alt avantaj major al inchirierii unei flote de vehicule este ca firma care opteaza pentru acest serviciu nu este obligata sa efectueze intretinerea vehiculelor pe care le foloseste.

Intrucat responsabilitatea pentru intretinerea vehiculelor revine in continuare proprietarilor de vehicule, nu trebuie sa investesti bani in intretinere sau reparatii si nici nu ai nevoie de un personal calificat pentru a efectua aceste reparatii. De fapt, leasingul operational iti permite sa te bucuri de toate avantajele detinerii unei flote de vehicule, fara a fi deranjat de vreunul dintre efectele reale ale detinerii unui act de proprietate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *