0

Vacanta in Ouranoupolis

Ouranoupolis este un mic orasel – port situat pe bratul Athos din peninsula Halkidiki si situat la aproximativ 120 km de aeroportul Salonic si este un peisaj rupt din rai. Orasul combina aspectul antic si frumusetile montane la care se adauga albastrul Marii Egee.

Daca veniti in vacanta de vara in Ouranoupolis nu trebuie sa ratati urmatoarele obiective, dar pana la acestea nu trebuie sa ratati mancarea greceasca, bucataria acestei tari este una fabuloasa, tot felul de fripturi si salate cu fructe de mare proaspete, unde crevetii au o forma mult mai mare decat ceea ce se gaseste in Romania.

Daca cautati cazare in Ouranopolis sa stiti ca oferta este destul de vasta atat pentru cei care vor ceva modest cat si pentru cei care cauta ceva de genul cazare all inclusive. Preturile sunt decente iar privelistea la mare si plaja este una cu care Grecia obisnuieste sa-si intampine turistii.

ouranoupolis2

Daca veniti aici trebuie sa vedeti Drenia ce este un grup de insule intre Ouranoupolis si Ammouliani, singura insula locuita din Halkidiki, localnicii numind-o “Gaidouronisia” si aici gasiti plaje frumoase, baruri si cafenele, restaurante, o taverna si o multime de ambarcatiuni.

Manastirea Zigou – Fragkokastro este un loc ce trebuie bifat in lista de locuri de vizitat, aceasta se afla la 40 de metri de granita actuala cu Muntele Athos, din port pana la manastire sunt aproximativ 2 km ce se pot face cam in aproximativ 30 de minute de mers pe jos Manastirea Zigou a fost construita in secoul 10 si a fost distrusa cu putin inainte de anul 1198 intr-un incendiu. Cu toate acestea zidul de fortificatie, armat cu zece tunuri rezista foarte bine, dupa sapaturile facute de arheologi s-a descoperit ca manastirea a fost construita intre secolul 4 si 5 inainte de Hristos, aceasta fiind cea mai veche manastire din Athos. Trebuie sa mai vizitati neaparat si Canalul Xerxi din Nea Roda si Ruinele Acanthus.

ouranoupolis-halkidiki-19-04-2017-et_

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *