0

Cum sa folosesti o plita cu inductie pentru cele mai bune rezultate ?

Tot mai multe bucătării sunt dotate cu plite cu inducție. Pe lângă economisirea timpului de gătit, acestea vin și cu avantaje ce țin de siguranța ta. Este adevărat că pot fi uneori mai dificil de utilizat, dacă nu ai mai facut-o până acum, însă vei învăța repede să o controlezi. De regulă, o plită cu inducție are un număr redus de butoane care te vor ajuta să deții controlul absolut.

Pentru cei care sunt la început de drum cu plita cu inducție am creat un ghit care să vă ajute să reușiți în bucătărie. Iată care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont:

  1. În primul rând, este important să știi că vei avea nevoie de oale și tigăi speciale pentru ca plita cu inducție să funcționeze. Dacă vei așeza o oală oarecare pe arzător este posibil ca acesta să ignore complet comenzile tale și să nu pornească. Oalele potrivite sunt realizate, de regulă, din fier sau sunt din oțel inoxidabil. Dacă un magnet se va lipi de fundul cratiței, aceasta este perfectă pentru plita cu inducție.
  2. Ca orice electrocasnic, plita trebuie conectată la o sursă de energie. Așadar, nu uita să o bagi în priză.
  3. Așeză oala potrivită pe inelul marcat. Dacă oala va depăsi cu mult marcajul este posibil ca plita să nu o recunoască și să se oprească.
  4. În funcție de afișaj, butonează plita pentru a ajunge la intensitatea dorită. Folosind senzorii „+” și „-” vei reuși să încălzești oala atât cât ai nevoie.
  5. După utilizare, nu uita să oprești plita sau pur și simplu să îndepărtezi oala de pe marcaj. Este nevoie de lipsa oalei câteva minute pentru ca plita să se oprească. Din acest punct de vedere plitele sunt foarte eficiente, iar cand vine vorba de consum, o plita cu inductie va genera economii la factura de curent fata de cele electrice. Dacă nu vei fi atentă la acest aspect, este posibil ca plita să se pornească din nou atunci când vei așeza oala pe ea.

Te rog tine minte:

Nu folosi plita ca suprafață de depozitare sau de lucru.

Asigură-te că nu există substanțe inflamabile lângă plită

Oprește plita

Pentru curățarea plitei utilizează o cârpă umedă și detergent. Obliectele ascuțite și abrazive vor strica suprafața lucioasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *