1

De vazut – Woman in Gold (2015)

Tot timpul mi-a placut istoria, iar ceea ce tine de perioada celor doua razboaie mondiale, efectiv ma captiveaza la maxim. Din acest motiv imi plac si filmele cu si despre eroii de razboi sau despre perioada asasinarii si fugire a evreilor. Woman in Gold este povestea unei refugiate evreica ajunsa la batranete si care vrea sa readuca in familie imaginea matusii sale care era ca un model pentru Maria Altmann, din cel ami important muzeu din Viena, capitala Austriei. Tabloul despre care este vorba in film este un fel de “Mona Lisa Austriei”, o pictura de-a lui Gustav Klint care a devenit celebra.

MV5BMTExMTUxNDQ5MjdeQTJeQWpwZ15BbWU4MDk4NTgxMzQx._V1__SX1303_SY591_Tabloul a fost luat cu forta de catre nazisti din casa familiei Altmann, dupa zeci de ani ea este hotarata sa faca dreptate si sa aduca inapoi familiei sale toate obiectele care i-au fost confiscate ilegal. Toata batalia din film are la baza o poveste reala. Maria Altmann da in judecata guvernul austriac pentru a recupera tabloul ce o infatiseaza pe matusa ei, iar avocatul este un tanar ce provine dintr-o familie cu renume in domeniul artistic si nu numai. Tanarul si-a incercat norocul la mai multe firme de avocatura cat si cont propriu doar ca nu a reusit sa se impuna, dar odata cu acest caz, viitorul lui in avocatura se va schimba complet, aducandu-i multa atentie si o reputatie puternica. Tabloul mult ravnit avea o valoare pe piata de peste 100 de Milioane de Dolari, o suma ce pentru personajul nostru nu reprezinta mai nimic, ea punand pe primul loc familia. Filmul este demential de misto, tine undeva la 2 ore si ceva, iar Ryan Reynolds face un rol bun, desi mie nu m-a impresionat mai niciodata talentul sau actoricesc in alte filme decat in comedii.

Toata batalia este prina de obstacole, dar filmul va face sa realizati ca totusi adevaratele lucruri care ne reprezinta sunt cele legate de familie. Va recomand filmul cu mare placere si drag, mie unul mi-a palcut mult faptul ca in timpul filmului a fost un amestec de prezent cu trecutul sangeros a acelor vremuri de mult apuse.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *