Atunci cand pofta de snitel din piept de pui nu poate rabda unei comenzi de la un restaurant, oamenii isi pot pregati singuri acasa un astfel de fel de mancare, avand astfel de posibilitatea de a petrece timp de calitate cu cei dragi. In randurile de mai jos, iubitorii de gastronomie pot descoperi o reteta extrem de usor de realizat si cu ingrediente care se regasesc in mod normal in toate casele!
Ingrediente necesare pentru snitel din piept de pui
Printre ingredientele de care oamenii au nevoie pentru a-si face acasa snitele de pui se numara urmatoarele: un piept de pui potrivit ca marime, 100 de grame de cascaval, 6 linguri de pesmet, 2 linguri de faina, 2 oua, putina boia de ardei iute, maghiran, sare si piper, dupa gust.
Ustensile
Din punct de vedere al ustensilelor necesare pentru pregatirea snitelelor, lista este una foarte scurta: un cutit, un tocator, 3 castroane si o tava de cuptor. Asta inseamna ca la final, in chiuveta nu vor fi foarte multe vase de spalat!
Pregatirea carnii
Primul pas care trebuie realizat in vederea pregatirii snitelelor este referitor la carne. Puiul se taie in felii late, dar subtiri de aproximativ un deget. De exemplu, dintr-un piept de pui potrivit ar trebui sa iasa in jur de 8 felii. Ulterior, carnea trebuie amestecata cu sare, maghiran si putina boi a de ardei dulce. Dupa ce puiul este foarte bine condimentat, trebuie lasat deoparte, sa ,,respire” si sa absoarba din condimentele cu care a fost asezonat.
Cum se prepara crusta?
Intre timp trebuie pregatita si crusta care va acoperi carnea. Gospodinele trebuie sa amestece 2 linguri de pesmet cu 2 linguri de faina intr-un castron mediu ca dimensiuni. Ulterior, cascavalul trebuie dat pe razatoare si amestecat cu 4 linguri de pesmet. Intr-un alt vas, separate se bat 2 oua. La final, bucatile de pui trebuie date prin faina, oua batute, iar apoi prin cascaval.
Coacere
Cuptorul trebuie lasat sa se incalzeasca la foc mediu spre mare pret de cateva minute, iar mai apoi, gospodinele trebuie sa tapeze o tava de cuptor cu hartie de copt. Aici vor puse bucatile de pui, preferabil la o distanta de cativa centimetri unele de altele, pentru a nu se lipi. Snitelele trebuie lasate la rumenit pentru aproximativ 20 de minute, dupa care trebuie intoarse, pentru a arata delicious pe ambele parti!
Cu putina indemanare si un numar redus de ingrediente, oricine poate pregati acasa un snitel din piept de pui delicios! Carnea poate fi savurata impreuna cu o gama larga de garnituri, incepand de la salate si pana la orez, cartofi la cuptor sau piure de cartofi. Este vorba despre un fel de mancare care nu necesita foarte multe cunostinte in domeniul culinar si care poate fi gata in doar cateva zeci de minute. Toata familia se poate bucura de snitelele din piept de pui, acestea putand fi savurate atat in mesele de zi cu zi, cat si la evenimente mai speciale, asa cum sunt zilele de nastere sau aniversarile.