0

Cum sa implementati colectarea selectiva pentru a avea doar beneficii

Colectarea selectiva consta intr-o colectare diferentiata a unor mai multe tipuri de deseuri cu caracteristici similare. Apoi, firmele specializate separa deseurile in functie de constitutia sau compozitia fiecaruia si le pune la dispozitie pentru a fi colectate separat. Aceasta separare face reciclarea mai usoara si mai viabila din punct de vedere economic, deoarece fiecare tip de deseuri are propriul sau proces de reciclare. Politica privind deseurile solide stabileste ca municipalitatile trebuie sa implementeze colectarea selectiva. Cu toate acestea, aceasta nu este o obligatie exclusiva a municipalitatilor. Chiar si intreprinderile si companiile ar trebui sa adopte aceasta procedura durabila si in afacerile lor.

Avantajele care reies din implementarea colectarii selective a deseurilor intr-o organizatie sunt multe. Dar, pana la urma, cum functioneaza colectarea selectiva?

Companiile pot efectua colectarea selectiva cu ajutorul unor cosuri gunoi speciale si apoi deseurile sunt duse catre terti care cumpara materialul segregat. Prin urmare, companiile pot profita din vanzarea deseurilor pe care le genereaza, de exemplu, hartie, plastic, fier vechi si deseuri organice.

Un proiect de colectare selectiva este cel mai bun mod de a arunca in mod corespunzator deseurile intr-o organizatie in cosuri colectare selectiva. In plus, este o modalitate de a creste veniturile. Puteti obtine cosuri de gunoi pentru o astfel de selectare de la magazine specializate precum sanito.ro. Cosurile sunt realizate din inox, au un design elegant si sunt perfecte pentru orice tip de afacere. De asemenea, la sanito.ro mai sunt disponibile si eurocontainere si pubele. Implementarea unui proiect de colectare selectiva presupune dezvoltarea a trei etape: planificare, implementare si intretinere.

Etapa de planificare este foarte importante. Pentru ca colectarea selectiva sa aiba succes, este important sa sensibilizam angajatii la importanta implementarii. Apoi urmeaza etapa de clasificarea si caracterizarea deseurilor. Pentru a realiza corect colectarea selectiva, este important sa cunoastem deseurile generate in companie. Mai mult, cunoasterea cantitatii si a tipului de deseuri generate va contribui la definirea ce se va face cu aceasta. Apoi trebuie sa stiti unde trebuie trimise deseurile. Nu este util sa efectuati colectarea selectiva daca nu stiti ce se va face cu deseurile separate. Deseurile reciclabile colectate pot fi trimise cooperativelor de reciclare sau vandute altor companii de tratare a deseurilor.

Ar trebui sa fie asigurata achizitionarea de echipamente si materiale necesare pentru colectarea si separarea deseurilor, cum ar fi cosurile de gunoi de care aminteam mai sus. Un astfel de cos este cosul de gunoi HORSENS. Acest set pentru colectare selectiva este realizat din otel inoxidabil, atat de necesar pentru acasa, cat si pentru birou. Setul de reciclare HORSENS are un design compact, fiind prevazut cu trei

cosuri de gunoi individuale pentru o sortare mai usoara a deseurilor. Culorile si autocolantele sunt personalizate pentru a satisface cerintele de separare a deseurilor. Fiecare dintre cele trei pubele este echipata cu suport pentru sacul de gunoi, pentru o inlocuire si o colectare usoara. Aceasta statie de reciclare are un design modern si elegant, fiind ideala atat pentru companii, cat si pentru locuinte. Dimensiunile relativ reduse il fac de neinlocuit in oricare spatiu, avand 3 x 50/60 litri si dimensiuni de 70 x 30 x 70 cm.

Cand un program de colectare selectiva este implementat intr-o companie, firma sau institutie, separarea deseurilor este mult mai usor de facut si sansele unui impact advers asupra mediului si sanatatii umane sunt reduse. Practicarea colectarii selective este unul dintre pilonii consumului durabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *