0

Echipamente performante pentru prelucrarea cărnii în mod profesional

Consumul de carne la noi în țară este mare, astfel încât este esențial ca măcelăriile, supermarketurile, magazinele alimentare mici și mijlocii, fabricile de mezeluri, unitățile fast food, restaurantele, cantinele, bufetele, să folosească echipamente care sporesc productivitatea și generează economii și profituri mari. În acest sens, dintre dotări nu ar trebuie să lipsească mașina de tocat carne, dar nici un malaxor carne profesional.

De ce ai nevoie de o mașină de tocat carne și de un malaxor în unitatea ta?

Dacă mașina de tocat carne  și malaxorul sunt utilaje HoReCa de ultimă generație, ele vor fi capabile să aducă multe avantaje unităților care decid să le achiziționeze și să folosească. Ele vor mărunți carnea și amesteca perfect, cu un randament uimitor, reducând cheltuielile cu forța de muncă.

Aceste două echipamente profesionale sunt durabile și foarte simplu de utilizat, precum și de curățat după utilizare.

Malaxoarele de carne sunt potrivite pentru utilizare în diferite unități comerciale, precum ar fi: măcelarii, supermarketuri, unități de catering. Cu o structură realizată din oțel inoxidabil, aceste echipamente sunt ideale pentru amestecarea cărnii folosite pentru prepararea cârnaților și a altor tipuri de mezeluri larg solicitate de către clienți.

De ce un malaxor de carne?

Amestecarea cărnii manual durează mult timp. Este, de asemenea, un proces foarte obositor. Dacă ar fi să facem o comparație, este posibil să se facă pâine și prin metoda tradițională, de frământare manuală, dar și cu un echipament profesional. La fel se întâmplă și cu amestecarea cărnii tocate cu diversele ingrediente necesare.

Dacă în bucătăria de acasă nu e nevoie neapărat de cine știe ce echipamente gastronomice performante, când vorbim de o bucătărie profesională lucrurile se schimbă radical. E obligatorie realizarea unui volum mare de produse într-un timp cât mai scurt.

Plus că e destul de dificil să găsești oameni cu mâini suficient de mari și puternice, care să poată amesteca manual 15 kilograme sau mai mult de carne tocată dintr-o dată. Și asta într-un timp de 10 – 15 minute, la fel de bine precum o face un malaxor de carne electric. Asta ca să nu mai amintim de vasele imense în care ar trebui să fie pusă carnea ce se amestecă.

Echipamentele de prelucrare a cărnii bune sunt sigure în funcționare

Proiectanții echipamentelor pentru măcinarea și amestecare cărnii mărunțite s-au preocupat atent de a realiza niște utilaje care să asigurare în cel mai înalt grad siguranța operatorilor ce le manevrează. Aceste mașini profesionale de mare randament au niște sisteme de protecție bine gândite care împiedică repornirea automată a echipamentelor în caz de întreruperi anormale, în afară de un întrerupător de alimentare sigur având și buton de resetare, buton de urgență și comutator principal (componente diferite de la un model la altul).

Este important  de știut și că un asemenea echipament HoReCa (mașină de tocat carnea, malaxor carne) este livrat agentului economic doar în stare perfectă de funcționare, iar specialiștii de la firma distribuitoare pot să ofere toate informațiile necesare cu privire la utilajul respectiv.

Mai mult decât atât, înainte de a fi utilizat, e nevoie ca personalului ce îl va deservi să i se facă protecția muncii. Angajații trebuie să înțeleagă cu claritate cum să îl folosească pentru a nu se accidenta.

Folosirea unui malaxor de carne nu este până la urmă complicată. Trebuie doar să ții cont de câteva lucruri. Cel mai important este igienizarea și siguranța alimentelor. Bucătăria unității tale HoReCa trebuie să fie curată, perfect igienizată în orice moment. Carnea trebuie menținută la rece în dulapuri sau camere frigorifice speciale. Malaxorul trebuie dezasamblat complet și fiecare parte spălată și sterilizată complet după fiecare utilizare.

Dacă aceste reguli simple vor fi strict respectate, acest echipament poate să stea la loc de cinste lângă mașina de tocat carne profesională pentru că își va dovedi eficiența, iar investiția făcută cu achiziția sa va fi rapid amortizată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *