0

Firma de repatriere ne-a usurat suferinta si ne-a alungat ingrijorarea

Vestea ca am pierdut pe cineva drag a cazut ca un trasnet asupra familiei. La mii de kilometrii, el astepta sa fie adus in tara, sa isi doarma somnul de veci linistit in pamantul patriei noastre, sa primeasca omagiile noastre si sa i se faca tot ceea ce prevad traditiile romanesti: pomenile, tamaiatul, sa i se care apa.

Avem traditii frumoase. Ne ingrijim si de cei vii si de cei morti cu aceeasi responsabilitate si dragoste. Ce ar intelege un german sau un englez din gestul nostru de a imparti tuturor participantilor la ceremonie un covrig, un mar si o lumanare? In Baragan si acum se dau basmale tuturor femeilor care participa la inmormantarile de la sate si prosoape mari din bumbac tuturor barbatilor. Se fac cheltuieli astronomice, dar important este ca lumea sa isi aduca aminte de raposatul. Slujba de inmormantare este balsam pentru sufletele indoliate ale celor apropiati, fiindca este in limba romana, iar promisiunile divine se inteleg 100%.

La toate acestea ne-am gandit, inainte de a lua hotararea sa apelam la cea mai buna firma ce ofera servicii de repatriere decedati

Eram toti adunati acasa si discutam aprins ca trebuie sa ne dam silinta, sa nu-l lasam printre straini si fagaduiam cu lacrimi fierbinti ca ii vom pune cele mai frumoase flori pe mormant, cand ne-a raspuns operatorul de la firma care avea sa ne ajute sa ne facem datoria fata de mortul nostru. Ne-a placut tonul si modul transant in care ne-a comunicat pretul, dupa ce a facut planul de lucru. El ne-a informat, cat de complexa este repatrierea si ne-a facut sa intelegem ca familia nu poate realiza singura acest lucru extrem de greu, fiindca:

-dosarul de repatriere trebuie sa fie complet si se obtine din tara in care a avut loc decesul. Profesionistii de la firma de servicii funerare au colaboratori in statele respective si stiu exact care sunt etapele, ce prevede legislatia, cum sa faca totul perfect.

-trupul neinsufletit se asaza in sicriul de zinc, care este pus in cel de lemn masiv, iar capacul se sigileaza din motive de igiena si de asigurarea a sanatatii celor care manipuleaza sicriele sau participa la ceremonie. Sicriele conforme normelor europene nu se gasesc in toate magazinele de profil, ci doar firmele funerare ce ofera servicii de repatriere le pune la dispozitia clientilor care solicita repatriere. Acestea sunt incluse in pretul repatrierii, care incepe de la 999 de euro.

-imbalsamarea este obligatorie, dupa spalarea si pregatirea minutioasa a trupului neinsufletit. Multe state solicita adeverinta de imbalsamare si abia dupa aceea permit efectuarea transportului.

-fara masini funerare autorizate, dotate cu frig, nu se poate face repatrierea.

Experienta cu firma prezentata mai sus a fost de nota 10. Datorita promptitudinii echipei, respectului fata de noi, apartinatorii si fata de defunct, am putut trece mai usor peste dureroasa incercare.

Ne-a placut si faptul ca ne ofereau detalii despre fiecare etapa a repatrierii si am stiut exact, cand sa il asteptam pe cel drag la capela, dar si cand masina a intrat in tara.

Din masina eleganta a fost coborat sicriul care arata asa cum ne-am dorit sa arate si am avut sentimentul ca el este multumit, fiindca a fost in centrul atentiei si se simte excelent printre ai sai.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *