0

Firma parastase Craiova capabila sa multumeasca toate exigentele

Multi apartinatori considera ca sufletul decedatului lor drag mai ramane pe pamant un timp si ca nu se poate ridica asa de repede la cer. Chiar daca el simte modul in care i se organizeaza inmormantarea si parastasul, chiar daca nu mai vede si nu aude nimic se cuvine ca totul sa fie facut cu maxima responsabilitate.

-Sala de mese a reastaurantului era plina, oamenii erau multumiti de felurile de mancare care li se serveau. Fetele de masa erau albe ca zapada, ospatarii se miscau printre mese ca albinele printre flori, iar oamenii beau, mancau si dicutau cu placere. Am privit acest tablou si am fost sigura ca tata ar fi fost foarte multumit, daca ar fi trecut in zbor pe aici, mi-a spus o colega recent. Am simtit ca spiritul sau binecuvanta acel parasta organizat in memoria lui.

Ce evaluare este mai buna decat multumirea sufleteasca legata de faptul ca nu  a ramas nimic nefacut si ca totul a fost la inaltime?

Colega mea apelase la cea mai buna firma parastase Craiova pentru organizarea mesei in memoria tatalui ei.

O ascultam povestind si ma bucuram ca in acest mod isi usureaza sufletul. Stiam ca ii este dor de tatal ei si ca nu a putut sa-l planga mult ca sa nu isi intristeze mama si sora.

-Te incarc si pe tine cu problemele mele, se scuza timid, dar as vrea sa imi spuna cineva ca totul a fost perfect!

-Nu ma incarci, continua, te rog, am indemnat-o! Tu faci totul perfect! Tatal tau a fost tot timpul mandru de tine.

-Stii, m-am gandit prima data sa apelez la aceeasi firma, dar sa solicit servicii catering funerar si sa fac parastasul acasa, in curte, intr-un cort mare. Apoi mi-am amintit cat de mult adora tata sa mearga cu noi sa restaurant, sa fie imbracat elegant si sa ne lase pe fiecare sa comandam ce dorim, apoi el sa fie cel care achita nota…

Acum tata nu va mai merge la restaurant niciodata, dar in memoria lui voi mai organiza si alte parastase. Stii, am avut mai multe dileme, dar parca el era langa mine si imi soptea ce sa fac.

Am comandat felurile principale si as fi vrut sa le ofer oamenilor prajitura cu crema de nes si caramel pe foi care au in compozitie seminte de mac si prajituri care imita napolitanele cu multa nuca si rahat. Cum nu aveau la restaurant, le-am comandat in alta parte si le-am adus aici, fiindca erau favoritele lui tata. Vinul rosu de capsunica l-am adus de la tara de la fratele lui. Intotdeauna avea pe masa un pahar plin pe jumatate cu acest vin la care tinea ca la lumina ochilor.

Povesteste cu glas sfasietor, dar nu plange. Imi este mila de ea si ii inteleg pierderea, de aceea o asigur ca totul a fost bine, atat de bine, incat nici cel mai exigent participant la ceremonie nu ar fi putut gasi un cusur minuscul ceremoniei de adio.

Vine vremea cand despartirea de cei dragi este inevitabila si tot ce avem de facut este sa le organizam impecabil plecarea si sa ramanem pe malul celalalt de pamant. E trist, e sfasietor, e mai presus de puterile noastre de intelegere si de acceptare, dar apartinatorul este asemenea soldatului care nu poate dezerta din postul sau si trebuie sa isi faca datoria pe deplin.

Stiu oameni prevazatori, care din timpurile bune fac planul si economisesc pentru despartirea finala.

La noi in sat, batranii fara copii isi faceau sicriele si crucile din timpul vietii. La cimitir, locul se amenajeaza din timp, astfel ca urmasii sa nu alerge in acele momente de cumpana sa cumpere un loc de veci.

Asa ar trebui sa procedeze orice apartinator prevazator: sa isi faca temele din timp si sa stie la cine va apela in cazul decesului unei persoane dragi, unde va organiza parastasul.

Poate ca este greu sa te gandesti din vremuri cu cer senin la toate acestea, dar si asigurarile de sanatate si de viata se fac cu mult timp inainte de a se produce imbolnavirea sau decesul.

Sa aiba persoanele in varsta din familia ta viata lunga, insa tu trebuie sa fii prevazator, sa stii ce firma de pompe funebre are program non-stop, ce firma poate furniza mancarea, daca faci parastasul acasa sau care dintre ele are si un restaurant spatios situat intr-o zona linistita.

Firma de pompe funebre de incredere exista si se distinge de alti furnizori prin urmatoarele aspecte ale activitatii sale:

-10 ani de experienta incununati de succes si sute de inmormantari excelent organizate.

-diversitatea pachetelor de servicii funerare, menite sa corespunda tuturor bugetelor apartinatorilor. Exista pachete funerare sociale, economice, standard, de lux si premium.

-personalizarea serviciilor funerare in functie de dorintele apartinatorilor, dar si de banii  de care dispun acestia. La restaurant, familia indurerata poate aduce bautura si prajiturile ca meniul sa fie complet si poate solicita firmei sa asigure transportul participantilor la trista ceremonie de la capela la cimitir si de la cimitir la restaurant, la parastas.

Secundele vietii curg una dupa alta in clepsidra, dar clepsidra este ireversibila, de aceea trebuie sa taim frumos fiecare moment.

Sa savuram fiecare secunda a vietii, sa veneram timpul ce ne-a fost dat si sa avem grija de cei ai nostri care au imbatranit, care nu mai pot sa isi poarte singuri de grija sau de cei care se duc si s-au dus departeeee, peste munti si ape necunoscute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *