3

Reclamatiile Gradinamax, folositoare pentru a recomanda ce plante cățărătoare sunt potrivite pentru grădină ta

Dacă nu ai încă plante cățărătoare în curtea sau grădina ta, poate te întrebi de ce ai alege astfel de plante. Deși scopul acestor plante este în principal cel de a decora spațiu exterior, creșterea acestor plante pe lângă casă poate aduce o serie de beneficii adiționale. În cele ce urmează vom vorbi mai multe despre aceste beneficii, cât și despre cele mai populare plante cățărătoare, cu mențiunea că le puteți găsi pe toate la Grădinamax, împreună cu o varietate largă de alte tipuri de plante. Da, știm că există și Grădinamax reclamații, de aceea dorim să facem mențiunea că modul de plantare, amplasarea plantei, cât și îngrijirea acesteia pot duce la o creștere viguroasă sau la uscarea ei.

Plantele cățărătoare pot acoperi acele părți inestetice ale casei sau curții

Nu îți place cum arată un perete anume sau colțul casei? Indiferent ce ai dori să maschezi la exterior, un ecran format din plante vii este deosebit de estetic. Așadar, fie că vorbim de un gard, de un perete la o anexă, sau chiar și unitatea exterioară a aerului condiționat, aproape orice poate fi acoperit cu ajutorul unei perdele de plante. Acest efect poate fi obținut și în grădini mici, din moment ce aceste plante cresc pe vertical, nu pe orizontal.

Pot oferi spații umbrite

Este foarte ușor, și arată și foarte bine, să îți creezi o oază de umbră pe timpul verii cu ajutorul plantelor cățărătoare. Trebuie doar să le ghidezi pe deasupra unei pergole, de exemplu, sau al unui suport, și vei obține un acoperiș des și foarte arătos. Pe lângă asta, anumite specii oferă flori parfumate, ce pot fi un deliciu pe timpul serilor de vară. Ce trebuie avut în vedere în acest caz este faptul că unele plante cățărătoare sunt perene, iar altele sunt anuale. Cele perene pot fi verzi în permanență sau își pot pierde frunzele, în funcție de specie. Deci trebuie să decizi ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Oferă acoperire eficientă a solului

Prea puțini se gândesc la faptul că o plantă cățărătoare poate acoperi cu succes porțiuni golașe de sol, oferind un efect estetic și în acest mod. Dacă după ce le plantezi nu oferi acestor plante un suport pe care să se cațere, ele se vor întinde pe sol, creând adevărate covoare vii. Pot fi o alternativă grozavă pentru iarbă, plus că nu vor permite buruienilor să iasă la suprafață.

Crește-le doar pentru că sunt frumoase

Există numeroase plante cățărătoare care fac flori deosebite sau care au un parfum inconfundabil. Dacă nu dorești să se cațere în exces, poți găsi o gamă largă de suporți pe care pot crește plantele tale. Le poți chiar ghida să crească sub forma unui arbust sau copac. Acest plante pot fi puse direct în grădină sau în ghivece, ceea ce multiplică opțiunile pe care le ai. Poți adăuga un suport pe care vițele să se cațere sau le poți lăsa să se decurce pe cont propriu.

Care sunt cele mai populare plante cățărătoare pentru grădină? Din fericire ai de unde alege la acest capitol. Trebuie doar să te asiguri, înainte de a le cumpăra, că le poți oferi mediul cel mai bun pentru o dezvoltare armonioasă. Asta înseamnă cu unele plante nu se vor supăra să stea direct în soare, pe când altele vor prefera o atmosferă umbrită.

  • Trandafirii cățărători

Trandafirii sunt, fără doar și poate, cele mai preferate plante atunci când vine vorba de înfrumusețarea grădinii. Deși sunt departe de a fi un soi de viță, trandafirii urcători pot fi ghidați peste orice fel de suport, terasă, sau pergolă, oferind un spectacol vizual și olfactiv. Poți găsi o gamă generoasă de trandafiri la Grădinamax, iar recomandarea noastră este să nu te lași influențat(ă) de Grădinamax reclamații, ci să ai curajul să încerci produsele lor pentru că nu vei fi dezamăgit(ă).

  • Clematis

Această plantă urcătoare face niște flori deosebite, disponibile într-o varietate de culori. Poți crește clematisul pe diferiți suporți, ca și covor vegetal pe sol, sau îl poți asocia cu o altă plantă cățărătoare. De exemplu, clematisul poate crește cu succes printre crengile trandafirilor. Trebuie doar să ai în vedere că această plantă preferă umbra pe solul în care crește, chiar dacă părțile vegetale vor ajunge în soare.

  • Caprifoi

Este foarte greu să ignori parfumul unei tufe înflorite de caprifoi, motiv pentru care mulți dintre noi aleg această plantă. Atunci când crește, caprifoiul se dezvoltă într-o tufă luxuriantă, cu capacitatea de acoperi în întregime un gard sau un suport, oferind la schimb flori colorate cu un parfum puternic și dulce. Caprifoiul este și o modalitate bună de a invita albine la tine în grădină, ceea ce înseamnă o producție bogată de legume și fructe.

  • Trompetă cățărătoare

O plantă decorativă spectaculoasă datorită florilor sub formă de trompetă ce pot fi de un oranj intens sau roșu. Este de reținut că această plantă înflorește primăvara, iar restul anului oferind frunze de un verde intens. Poate cu ușurință să se urce pe garduri, pereți sau în copaci, oferind un efect deosebit oriunde este pusă.

Comments

comments

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *