0

Ghid de Nursing – o lectura pentru studentii de la medicina

Grija fata de semenii nostri a reprezentat o practica veche de cand lumea. Dar avantajul zilelor noastre il constituie faptul ca atat tehnologia, cat si cunostintele in domeniul medicinei au evoluat atat de mult, incat toata ramura sanatatii este mult mai sigura. Inclusiv lectura de specialitate este mult mai complexa, in sensul ca aceasta contine informatii mai complete si mai corecte din punct de vedere medical. Cu siguranta nu exista comparatie intre cum erau tratati pacientii in trecut si cum sunt tratati in prezent. Iar pentru a obtine performante in domeniul sanatatii, trebuie sa citesti si sa inveti constant, nu doar cand esti pe bancile facultatii.

O lectura foarte recomandata pentru studentii de la medicina (in special pentru cei care vor sa devina asistenti medicali) este si Ghid de Nursing de Lucretia Titirca. Autoarea este o figura cunoscuta in acest domeniu si are la activ peste zece astfel de lucrari de specialitate. Acest ghid face parte chiar din programele obligatorii pentru concursuri si examene, fiind extrem de bine structurat, unde sunt prezentate tehnicile de evaluare, dar si ingrijirea bolnavului atat in timpul, cat si dupa perioada de convalescenta. De aceea il si recomand celor care vor sa porneasca in viata pe acest domeniu al nursing-ului.

Daca simti ca ai o chemare catre aceasta meserie, atunci asigura-te ca vei urma cursuri acreditate si ca vei citi cele mai relevante carti in acest domeniu. ‘’Ghid de Nursing’’ de Lucretia Titirca este o carte care a ajuns deja pe mainile multor asistenti medicali, care isi urmeaza meseria cu pasiune. Pe de alta parte, trebuie sa fii o fire empatica fata de suferinta semenilor tai si sa ii ajuti fara sa stai pe ganduri. Sa fii asistent medical este uneori solicitant, dar multumirea sufleteasca nu o sa intarzie sa apara. Nu urma cursuri in domeniu daca simti ca nu ai posibilitatea sa tii pasul (fizic si psihic vorbind) cu cerintele si task-urile pe care nursing-ul le implica, altfel nu vei face decat sa te epuizezi singur/a.

Ghid de Nursing este o lectura pentru studentii de la medicina, dar poate fi citita de oricine, deoarece cartea este foarte usor de parcurs. De asemenea, poate fi o lectura pe care trebuie neaparat trebuie sa o detii si in biblioteca ta personala, pentru ca are foarte multe lucruri interesante de oferit (si cand spun asta, ma refer in mare parte la cunostinte generale). Tehnicile de nursing sunt ceva ce ar trebui cu totii sa avem la cunostinta, mai mult sau mai putin, pentru ca ele pot salva vieti in unele cazuri, daca stim cum sa le aplicam in mod corect. In medicina mereu ai ceva de invatat si nicio zi nu seamana cu alta – asta e clar. De aceea, pentru a excela in acest domeniu, trebuie in primul rand sa ai inclinatie catre asta: sa iti doresti sa ii ajuti pe cei in nevoie, sa ii tratezi sau sa fii langa ei pene la recuperarea / vindecarea lor completa – nu sunt lucruri pe care oricine este dispus sa le faca si sa le inteleaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *