0

Inelul de logodnă, simbolul de neprețuit al iubirii

Una dintre cele mai mari provocări în fața căreia trebuie să facă față cu brio un bărbat este momentul în care o va cere în căsătorie pe iubita lui. Pe de o parte, trebuie să facă față presiunilor existente – acela de a pregăti un moment special chiar în cele mai mici detalii, iar pe de altă parte trebuie să aibă grijă ca inelul cumpărat să fie pe măsura dorințelor ei, potrivindu-se cu stilul ei.

În ultimii ani, industria bijuteriilor s-a extins foarte mult mai ales în zona online, așadar în condițiile în care piața oferă atât de multe opțiuni, bărbații se pot simți descumpăniți, neștiind ce inel de logodnă să aleagă.

De altfel, dăruirea unei astfel de bijuterii constituie una dintre cele mai la îndemână modalități prin intermediul cărora îți poți arăta iubirea față de viitoarea ta soție.

Pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute care le poate crea o alegere nu tocmai ideală, înainte de achiziționa inelul de logodnă, ține cont de câteva aspecte:

 

  • Tipul inelului. La ora actuală pe piață, se pot găsi sute de modele de inele de logodnă, iar frumusețea lor constă în diversitate, așadar poți face o alegere dintre următoarele tipuri de inele de logodnă: solitaire, three stone, halo, side stone sau eternity.
  • Piatra prețioasă. Și în ceea ce privește alegerea pietrei cu care să fie incrustat inelul, ai mai multe opțiuni la dispoziție, prin urmare, poți opta pentru rubin, ametist, aquamarine, topaz blue, smarald, safir, tanzanit. În cazul diamantelor, valoarea acestora se va calcula în funcție de cei 4 C (tăietură, culoare, carate, formă).
  • Culoarea. Aurul este cel mai prețios metal, fără doar și poate, așadar, poți opta pentru un inel de logodnă confecționat din aur galben, aur alb sau aurul roz. Cea din urmă variantă fiind deseori preferată de persoanele care adoră să fie în trend.
  • Prețul. La ora actuală, oferta pieței este variată, existând sute de modele la prețuri pentru toate buzunarele. Cu toate acestea, o femeie își dă seama imediat de valoarea pe care o are inelul cumpărat, astfel că dacă va primi o bijuterie ieftină, va fi dezamăgită.

 

  1. Carate. Poți opta pentru un inel de logodnă cu diamant cu carotajul de 14k sau unul cu carotajul de 18k, în funcție de preferințele și de bugetul pe care îl ai la dispoziție.

În cazul unui inel de logodnă confecționat din aur galben, caratul constituie partea de aur fin care este împărțită în 24 de părți egale în raport cu aliajul din care este făurit. Ce diferență există între aurul de 14k și cel de 18k? De exemplu, în cazul compoziției aurului de 14k intră 14 părți de aur pur și 10 părți alte metale, iar în alcătuirea unei bijuterii de 18k, intră 18 părți din aur și 6 părți din alte metale. A nu se confunda cu caratele diamantelor, în timp ce caratul constituie o unitate de măsură a purității aurului, caratul diamantului definește mărimea briliantului și constituie unul dintre cei patru factori care influențează costul bijuteriilor respective.

Dăruirea unei astfel de bijuterii demonstrează că inelul de logodnă nu este doar o convenție socială, ci este un simbol incontestabil al iubirii.

De altfel, procesul de prelucrare a diamantelor cu care sunt incrustate inelele de logodnă este unul pretențios și minuțios până în cel mai mic detaliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *