0

Inotul pentru seniori

Cine a zis ca, odata trecuti de a doua tinerete, oamenii nu se mai pot bucura de prea multe. Este o idee invechita si consider ca oamenii, indiferent de varsta, ar trebui sa incerce cat mai multe lucruri. Atata timp cat nu au probleme grave de sanatate, pot sa faca inclusiv sport pentru a-si mentine un tonus bun si a ramane in forma pana la adanci batraneti. Unul din cele mai bune sporturi pentru seniori este, fara indoiala, inotul.

In primul rand, trebuie sa stiti ca puteti urma cursuri inot pentru adulti in Bucuresti, la unul din bazinele puse la dispozitie de Initiereinot.com. Este vorba despre Bazinul Alexandreea si Bazinul Berry Fitness Spa. Ambele sunt foarte moderne, cu dotari de ultima generatie. Bazinele sunt acoperite, astfel incat inotul poate fi practicat chiar si acum, cand afara sunt temperaturi negative. In plus, apa este incalzita, exista purificator de aer, reglare a PH-ului si se face dezinfectarea apei. Ambele sunt bazine olimpice, supavegheate video si ofera cele mai bune conditii pentru desfasurarea activitatii de inot. Adultii, indiferent de varsta, pot sa participe la cursurile de inot de aici. Inotul este bun pentru persoane, in orice etapa a vietii. Insa, trebuie sa stiti ca pentru seniori sunt beneficii si mai multe. Acestea sunt cateva dintre ele:
poza-adulti
Imbunatateste incheieturile

Adultii trecuti de a doua tinerete au, adesea, probleme cu incheieturile, mai ales in zona soldurilor sau a genunchilor. Totusi, inotul elimina o mare parte din disconfort. In timp ce toate activitatile practicate la sol ingreuneaza miscarile persoanelor in varsta, acestia simtind mult mai mult intreaga greutate a corpului, inotul ii va face sa nu mai resimta toata masa corpului. Apa elimina presiunea corpului si face ca incheieturile sa fie miscate mai usor. Inotul este extraordinar de bun pentru persoane care au artrita, o boala raspandita la persoanele in varsta.

Sanatatea inimii

Inotul este un exercitiu cardiovascular excelent. Sangele va curge mai repede si inima va bate mai repede. Acest lucru le poate imbunatati persoanleor de varsta a treia circulatia, presiunea arteriala si poate reduce simtitor riscul de infarct. Astfel, le va fi mai usor sa efectueze activitatile zilnice datorita unei inimi mai sanatoase.

Puterea muschilor

Adultii de varsta a treia isi pot pierde masa musculara ca un proces normal al imbatranirii. Totusi, acest lucru poate fi diminuat prin inot. Este un sport care, indiferent de varsta, ajuta la cresterea masei musculare. Inotul este fascinant tocmai pentru ca lucreaza, concomitent, toate marile grupe de muschi. Persoanele in varsta, pot alterna inotul cu exercitiile de aerobic in apa pentru a avea o musculatura de invidiat.

Sanatatea mentala

Persoanele de varsta a treia pot trece prin probleme ale sanatatii mentale, de intesitate mica sau putin mai grave. Una din cele mai bune modalitati de a combate problemele este aceea de a practica aceasta activitate. Este un exercitiu fizic pana la urma si ca toate exercitiile fizice, in timpul procesului sunt eliberati neurotransmitatori ca serotonina, dopamina si endorfinele, adica hormonii fericirii. In plus, participand la cursurile de grup puse la dispozitie pe Initiereinot.com, acestia pot socializa si isi pot face foarte multi prieteni.

Seniorii nu ar trebui sa ezite sa participe la cursuri de inot. Pentru mai multe informatii, pot contacta antrenorii de pe site-ul Initiereinot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *