0

Laborator cofetarie Bucuresti sector 4 iti ofera prajituri si torturi pentru orice eveniment

Iti poti imagina vreun eveniment special fara dulciuri? Ai fost la vreo zi de nastere, nunta sau botez la care sa nu servesti prajituri sau o felie de tort? Cu siguranta, nu! Si totusi, stii ca aceste dulciuri fac parte din succesul unui eveniment. Deserturile au o caracteristica: gustul lor mereu ne uimeste si intotdeauna este ca si cand le gustam pentru prima data. Dupa ce le-am gustat, apar de fiecare data cateva amintiri, ceva care ne vorbeste despre noi si despre istoria noastra. O felie de tort sau o prajiturta poate spune povestea unei zile anume, unei aniversari, a unui eveniment special.

Carina Sweets, cofetarie si https://www.carinasweets.ro/laborator-cofetarie-bucuresti-sector4 cunoaste bine valoarea deserturilor, in special a celor traditionale, motiv pentru care cofetarii le pregatesc asa cum se faceau odinioara, de fiecare data cu aceeasi dragoste si cu aceeasi grija, dar mai important, cu acea mica atingere de fantezie care a scos in evidenta aceasta locatie inca din prima zi.

Multe prajituri si torturi pentru ocazii speciale pe care le pot pregati cofetarii si patiserii priceputi de la Carina Sweets, chiar si la cerere, sunt pentru toate nevoile si pentru orice tip de ocazie: de la prajituri si torturi pentru zile  de nastere, la torturi de nunta si de botez.

La cofetaria Carina Sweets poti gasi o gama larga de produse de patiserie proaspete, prajituri si multe altele. Cofetaria garanteaza autenticitatea si calitatea de top a acestor produse. De asemenea, Carina Sweets realizeaza dulciuri pentru sarbatori importante, cum ar fi Paste, Craciun sau oricare alta ocazie.

Cum spuneam, prajiturile si torturile sunt dulciurile preferate ale oricarui eveniment special. De fapt, torturile sunt cunoscute sub numele de reginele petrecerii, fiecare eveniment important demn de respect atingand punctul culminant cu un tort. Dar nu este intotdeauna necesar sa astepti un anumit eveniment pentru a te bucura de o felie de tort. De fapt, ele exista pentru fiecare ocazie si pentru fiecare moment al zilei. O felie de tort poate fi potrivita pentru micul dejun alaturi de o cana de lapte sau pentru a insoti o ceasca de cafea, un tort care poate fi oferit prietenilor sau copiilor fara a sarbatori o ocazie speciala, pentru a impartasi un moment impreuna.

Torturi si prajituri exista tot atatea cate preferinte exista. Sunt acele persoane care prefera tortul cu fructe, sau o placinta cu mere clasica. Exista acele persoane care prefera torturile umplute cu fructe, cele reci ce nu sunt realizate cu balturi coapte in cuptor si persoanele care prefera cele mai gustoase dulciuri cum ar fi tortul cu ciocolata, cu decoratiuni sofisticate de martipan. Pe scurt, fiecare dintre noi are tortul sau preferat. De asemenea, este distractiv sa apelezi la serviciile cofetariei pentru a-ti realiza un tort personalizat. Aceste prajituri au astfel acea nota personala, care se va observa de la adaugarea unor ingrediente pana la crearea de toppinguri si decoratiuni speciale pentru a-l face un tort unic si special.

Ce torturi si prajituri putem servi vara? Prajiturile si torturile de vara sunt toate acele dulciuri care nu necesita coacere sau prajituri care contin fructe de sezon. Tipurile de fructe utilizate cel mai frecvent vara sunt: ciresele, capsunile, piersicile, caisele, prunele etc. De obicei, pe timpul verii, se consuma torturi si prajituri usoare, care nu necesita aprinderea cuptorului. Din acest motiv exista multe tipuri de prajituri fara coacere. De la cheesecake-ul clasic rece pana la crumble. Mai exista si torturile facute cu biscuiti sfaramati, usoare si delicioase. Apoi, vara la masa poti avea placinta cu piersici, placinta cu capsuni sau placinta cu cirese. Asadar, chiar si vara exista tipuri prajituri si torturi usoare, o gustare sanatoasa si autentica.

Cum spuneam, un numar impresionant de torturi pot fi realizate de Carina Sweets, exact dupa dorinta clientului. Trebuie sa stii ce crema sau fructe doresti, ce combinatii ti se par mai potrivite si sa tii cont de anotimp. Vara alegi, asa cum am explicat, torturi usoare, cu fructe de sezon, pe cand in perioadele reci, poti alege torturi cu mai multa crema, mai sofisticate.

Mai exista insa un aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand comanzi un tort. Alege dimensiunea tortului bazata pe numarul de invitati pe care ii ai. Decizia dimensiunii tortului nu este intotdeauna usoara sau cel putin nu exista scheme sau tabele prestabilite. Depinde de tipul de invitat, de ocazie si, de asemenea, si mai ales de tipul de tort. Poti vorbi cu personalul de la Carina Sweets pentru a decide dimensiunea

Iata intrebarile de baza pe care trebuie sa ai raspunsuri ianite de a decide ce dimensiune iti trebuie: Cati si cine sunt oaspetii? Copii, adulti? Ce fel de tort vrei sa faci?

Adesea gandim bazandu-ne pe greutatea tortului: portia medie a unei felii pentru fiecare oaspete este de 100 de grame de desert. O metoda de alegere a marimii tortului, care poate fi adaptata oricarei ocazii, este alegerea dimensiunii feliei. Dupa ce ai ales tipul de tort, incerca sa iti imaginezi cat de mare poate fi o felie de dimensiunea potrivita. O felie cu dimensiunea de aproximativ 5×7 cm poate fi cea mai potrivita.

In general, tortul este de forma rotunda. Expertii cofetari fac astfel calculul:

-un tort de diametru 20 cm este bun pentru 10 portii;

-un tort de diametru 24 cm ajunge pentru 16 portii;

-un tort de diametru 26 cm este ideal pentru 18 portii;

-un tort de diametru 30 cm este bun la 25 portii;

-un tort de diametru 36 cm ajunge pentru 35 portii;

-un tort de diametru 40 cm este ideal pentru 45 portii.

Cand ai indoieli, este recomandat sa comanzi un tort mai mare.  Mai bine sa ramai cu cateva felii de desert extra, decat unii invitati sa ramana fara!

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *