0

Lucruri pe care trebuie să le știi despre stepper-ul aerobic

Tot mai ocupați, în permanentă căutare de soluții la problemele de zi cu zi, uităm să acordăm atenție sănătății noastre fizice și psihice. Presupunem că mersul pe jos două stații în plus și numărarea caloriilor din alimentele pe care le consumăm sunt suficiente. Dar nu este așa!

Pentru a fi sănătoși avem nevoie de un stil de viață echilibrat, mai exact, de mai multă mișcare, de alimente alese cu grijă, de odihnă și de cât mai puțin stres.

Stepper-ul aerobic – un aparat de fitness care te ajută să te menții în formă

Stepper-ul aerobic este un aparat de fitness care simulează foarte bine mișcarea efectuată atunci când urcăm scările. Fie că este utilizat într-o sală de fitness sau din confortul propriei locuințe, acesta asigură un antrenament eficient, ajutându-ne să eliminăm surplusul de grăsime și să reducem nivelul de stres.

Conceput inițial pentru a permite efectuarea unor exerciții simple, utile în recuperarea medicală, acesta a devenit tot mai popular datorită ușurinței cu care poate fi utilizat și a faptului că se pretează nevoilor tuturor. Astfel, întreaga familie poate face mișcare cu ajutorul acestui dispozitiv, inclusiv persoanele în vârstă, care se confruntă cu probleme de mobilitate fizică.

Utilizat doar 30 de minute pe zi, un stepper aerobic nu doar că ajută în lupta cu kilogramele în plus, ci relaxează întregul corp și îl încarcă cu energie, contribuind astfel și la creșterea încrederii în sine.

De câte tipuri sunt stepperele de fitness?

Stepperele de fitness se împart și ele în mai multe tipuri, în funcție de dimensiuni și caracteristici. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt:

  • stepperele clasice – au prețuri accesibile, sunt recomandate în special începătorilor și au, de regulă, înălțime ajustabilă;
  • stepperele profesionale – au prețuri ridicate, permit antrenamente complexe și sunt recomandate atât începătorilor, cât și celor experimentați;
  • mini-stepperele – au prețuri medii, sunt portabile și permit efectuarea de antrenamente simple, fiind recomandate persoanelor cu o viață extrem de activă.

Cum trebuie să fie cel mai bun stepper aerobic?

Cel mai bun stepper aerobic este cel care se pretează cel mai bine nevoilor specifice ale utilizatorului. Pentru alege cât mai corect un astfel de aparat de fitness se recomandă să se țină cont de factori precum:

  • preț: acesta diferă de la un model la altul și trebuie să reflecte pe deplin calitatea produsului;
  • greutate maximă acceptată: de regulă este una standard, însă dacă utilizatorul are o greutate corporală peste limita normală, este recomandat să verifice dacă stepperul este special conceput pentru a rezista;
  • nivel de rezistență: un stepper aerobic bun trebuie să permită reglarea rezistenței pedalierului astfel încât intensitatea antrenamentului să se preteze necesităților utilizatorului;
  • număr de programe: cu cât este mai mare, cu atât se for putea face exerciții mai complexe, iar rutina va fi evitată;
  • producător: este indicat să fie unul de încredere, care se bucură de un bun nume pe piață și care oferă doar produse rezistente și durabile.

De unde poți achiziționa un stepper aerobic de calitate?

Pe piața de profil există un număr vast de firme care oferă aparate de fitness. DHS Fitness, de exemplu, pune la vânzare numeroase modele de steppere de fitness, biciclete staționare și eliptice, benzi de alergat și alte echipamente necesare celor care iubesc să facă mișcare în fiecare zi.

Fie că optezi pentru un mini-stepper DHS 5001, pentru un stepper clasic cu ghidon DHS 3030 sau pentru un model profesional DHS 8742, cu siguranță nu vei regreta. Dacă este greu să iei o decizie, specialiștii DHS Fitness îți stau la dispoziție, răspunzându-ți în timp util la toate întrebările pe care le ai.

Fă-ți timp pentru tine. Ajută-ți corpul să se contureze frumos, să se tonifieze și să se relaxeze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *