0

Toner sau jet de cerneala? Afla care este optiunea potrivita pentru tine

Indiferent ca aveti deja o imprimanta acasa sau ca apelati de fiecare data la un centru de copiere, cu totii realizam cat de important este sa detii propria ta imprimanta. Iar cand vine vorba de a alege si de a cumpara, oferta de pe piata este atat de variata incat amalgamul de informatii este coplesitor.

Un lucru foarte important despre imprimante – exista dispozitive care functioneaza cu toner imprimanta si exista dispozitive care functioneaza cu jet de cerneala. In cele ce urmeaza o sa incerc sa va prezint prima categorie de imprimante – cele care functioneaza cu toner – si de ce acestea sunt, in anumite aspecte, mai avantajoase.

Ce este un toner imprimanta?

Mai intai de toate ar trebui sa clarificam intrebarea cu privire la ce reprezinta, de fapt, un toner si cum functioneaza acesta.

Spre deosebire de cartusele cu jet de cerneala, un toner functioneaza pe baza de pulbere. In principal, pulberea care se gaseste intr-un toner este formata din rasini sintetice, oxide metalice create pe baza magnetica, diferiti pigmenti de culoare si anumite substante de separare cum ar fi ceara sau siliconul. In dependenta de producator aceste elemente si cantitatea lor pot varia, precum se pot identifica si alte substante in compozitie, dar ceea ce am prezentat mai sus este regula generala.

Ceva nu se leaga, este? De obicei, majoritatea persoanelor stiu ca tonerul este lichid. Aceasta afirmatie este partial adevarata. Intr-adevar, tonerul curge, dar acest lucru se intampla pentru ca particulele de pulbere ca dimensiune variaza intre 5 si 30 microcentimetri. Astfel se creaza o falsa impresie cum ca un toner ar fi umplut cu vreo substanta lichida.

Calitati ale pulberii pentru o imprimare reusita

Pentru ca rezultatul imprimarii sa fie unul extrem de bun este necesar ca tonerul si implicit pulberea din el sa detina anumite calitati, cea mai importanta fiind particule de dimensiuni extrem de mici.

Dimensiunea extrem de redusa a particulelor de pulbere este necesara pentru ca tonerul sa curga facil, iar culorile sa poata fi amestecate bine. Aceasta calitate este importanta si pentru a se uiliza la imprimare o cantitate redusa de pulbere, iar tonerul sa poata fi utilizat pentru un timp indelungat. La fel de importanta este si imprimarea materialelor fara dungi, iar pentru a se obtine acest rezultat este necsar, din nou, ca tonerul sa detina pulbere cu particule de dimensiuni foarte mici.

Toner vs jet de cerneala

De ce este mai avantajoasa: o imprimanta cu toner, sau o imprimanta cu jet de cerneala?

Performantele acestor doua tipuri de imprimante sunt, de cele mai multe ori, situate la extreme opuse. Din perspectiva calitatii cu care se realizeaza imprimarea pe hartie, optati pentru cele care functioneaza cu toner imprimanta. De ce? Pentru ca tonerul este in masura sa imprime calitativ chiar si cele mai mici fonturi dintr-un document text.

Viteza de printare

La capitolul viteza de printare, imprimantele cu toner – cunoscute si sub denumirea de laser – sunt mult mai rapide. Intr-adevar, depinde si de materialul care se doreste a fi printat, dar pe primul loc tot se identifica cele care functioneaza cu toner imprimanta.

Costuri

In privinta costurilor pe care le genereaza, imprimantele cu cerneala sunt mult mai ieftine decat imprimantele cu toner. Dar aici nu intra si costul cartuselor. Tinand cont de faptul ca cartusele cu cerneala se uzeaza foarte repede si prin urmare acestea necesita a fi schimbate la timp foarte scurt, per total costul unei imprimante cu jet de cerneala il depaseste pe cel al unei imprimante laser. La acest din urma tip de imprimanta, tonerul este capabil sa imprime un numar mult mai mare de pagini – prin urmare o durata mult mai lunga de functionare si necesitate de a schimba cartusul toner mult mi rar.

Alege solutia profesionala

Indiferent de alegerea pe care o veti face, informati-va bine despre modelele pe care le luati in considerare drept o optiune, pentru ca ulterior sa puteti achizitiona facil consumabilele – adica toner imprimanta sau cartusele cu jet de cerneala.

In acest sens, magazinul online TonerPro.ro reprezinta solutia – aici va sunt puse la dispoztie tonere imprimanta, dar si alte materiale de care o imprimanta are nevoie pentru a functiona. Iar in plus, veti gasi preturi pentru orice buzunar si de asemenea sa nu uitam de gama variata a producatorilor.

Descoperiti  aici  in oferta TonerPro cele mai de calitate consumabile pentru imprimante!

Tel: +4 021 348 15 19
Fax: +4 021 348 16 19
www.tonerpro.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *