2

Masina de spalat vase: moft sau necesitate?

Traim intr-o societate in care dispozitivele care ne inlocuiesc treaba sunt la orice pas. Doar in bucatarie poti sa te bucuri de zeci de aparate care mai de care mai interesante: mixere, cuptoare extrem de eficiente, masini de tocat diverse legume, storcatoare de fructe sau cafetiere, toate par a-si avea rolul, indiferent ca stai mult in bucatarie sau stai putin.

Decizia de a cumpara un mixer poate sa vina destul de repede si natural. Decizia de a cumpara o masina de spalat vase, in schimb, este una mult mai greoaie. Este adevarat ca pare extrem de placut sa ai un aparat care sa spele vase in locul tau, insa merita o astfel de achizitie, in conditiile in care ocupa destul de mult spatiu in bucatarie, consuma curent si nu este intocmai ieftina?
Conform sutelor de pareri despre masinile de spalat vase venite de la cei care detin deja una, merita. Ramane de vazut daca merita pentru tine.

De ce sa cumperi o masina de spalat vase?

Un prim motiv pentru care este bine sa cumperi un astfel de produs este pentru ca economisesti timp. Zi de zi, oamenii care obisnuiesc sa manance acasa pierd zeci de minute spaland vase. Aceste zeci de minute pot fi folosite intr-un mod mult mai placut sau mai eficient.

Un al doilea motiv este faptul ca iti permiti sa prepari diverse retete, extrem de solicitante pentru vase, fara a-ti face probleme ca nu le vei putea curata ulterior.

Nu in ultimul rand, masina de spalat vase te scapa de o activitate care nu iti place. Poate ca exista si oameni care apreciaza sa faca acest lucru, insa majoritatea nu o fac.

De ce sa nu cumperi o masina de spalat vase?

Evident, exista si argumente negative in ceea ce priveste o astfel de achizitie. In primul rand, ocupa foarte mult spatiu. Daca nu ai o bucatarie mare, atunci s-ar putea sa nu merite efortul.
Partea financiara poate sa insemne si ea un argument solid. O masina de spalat nu este tocmai ieftina si odata achizitionata va cheltui bani cu energia electrica, eventuale reparatii si detergenti.

Cum alegi masina de spalat vase perfecta?

Daca te-ai hotarat ca un astfel de aparat electrocasnic este pentru tine, este bine sa stii cum il alegi. Exista cateva criterii care conteaza extrem de mult la o astfel de achizitie:

  • Clasa de eficienta energetica. Este notata cu A, A+, A++ sau chiar A+++ si in functie de numarul de plusuri, consumul masinii este mai mic.
  • Clasa de eficienta a consumului de apa. Aceeasi notatie poate sa fie descoperita si in ceea ce priveste consumul de apa sau de detergent. Este bine sa te orientezi spre o masina care sa consume cat mai putin, deoarece pe termen lung poate sa genereze economii serioase.
  • Modul de organizare a vaselor in masina. Cu cat are mai multe locuri speciale pentru diverse tipuri de vase, cu atat mai bine.
  • Dimensiuni. Dimensiunea este esentiala pentru cei cu bucatarii mici. Inainte de a opta pentru o masina de spalat este bine sa te asiguri ca aceasta are dimensiunile potrivite pentru bucataria ta.

2 Comments

  1. dupa parerea mea o masina de spalat vase pentru uz casnic este un moft .
    masinile de spalat vase sunt eficiente in restaurante ,baruri ,hoteluri , cantine etc…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *