0

Nu ai auzit până acum de baretele led? Iată ce sunt și cum poți evita confuzia cu benzile led!

Ce sunt baretele cu led?
În primul rând hai să lămurim de la început ce sunt baretele cu led și la ce folosesc. Practic, acestea sunt compuse de un set de leduri aplicate peste o bandă. Toate aceste elemente au rolul de a forma lumina din spatele ecranului, făcând astfel vizibilă imaginea către privitor. Asta e tot, efectiv sunt acele „chestii” care dau lumină ecranului. Ca și completare, atunci când se defectează un televizor, de cele mai multe ori baretele cu led sunt problema. Dar, din fericire, există în comerț barete cu led la un preț super rezonabil, și au inclusiv avantajul de a fi mult mai rezistente decât cele care vin standard, montate de producător.

De unde confuzia cu benzile led și care sunt în realitate diferențele?
Dacă am lămurit deja ce sunt baretele cu led, hai să discutăm și despre o confuzie destul de des întâlnită, cea cu benzile led. În primul rând, destinația pentru care sunt folosite diferă. Benzile led sunt utilizate de multe ori pentru iluminat ambiental, la interior sau la exterior. Pentru interioare acestea oferă un aspect elegant oricărei piese de mobilier ori detaliu, în cazul exterioarelor, pot fi folosite pentru decorarea locuințelor în prag de sărbători sau de ce nu, la interiorul autovehiculelor, pentru a oferi un extra plus de frumusețe pe timp de noapte.

O altă deosebire constă în modul în care benzile și baretele se aprind. În cazul televizorului, acestea sunt aprinse automat, spre deosebire de benzile cu led care se aprind manual. Bineînțeles, există și situații în care benzile sunt conectate la o sursă de energie care la rândul ei este conectată la un comutator, dar cel mai des benzile cu led sunt acționate manual sau prin telecomandă, în funcție de sistem.

Care sunt particularitățile și avantajele baretelor cu led?
Particularități:
– pot avea temperaturi de culoare diferite
– construite din aluminiu
– trebuie ales exact modelul de baretă compatibil cu marca și modelul televizorului
– există producători externi care oferă barete led care au o durată de viață mai lungă decât în cazul baretelor led care sunt construite de producător și sunt livrate odată cu televizorul.

Avantaje:
– pot fi înlocuite
– risc scăzut de defectare
– durată de viață lungă (mai ales în cazul celor aftermarket)
– cântăresc puțin
– disponibile în variante diferite de dimensiuni

Atunci când vine vorba despre barete led de calitate, aruncă o privire pe site-ul celor de la Zutech și descoperă rapid prețul prietenos pentru televizorul tău.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *