0

O sita inox este obligatorie in orice aplicatie industriala de precizie!

In orice fabrica de productie gasim o varietate de masinarii care efectueaza diferite sarcini. Sita inox poate fi folosita pentru mai multe intrebuintari, precum filtrarea substantelor lichide de impuritati sau sortarea particulelor de o anumita dimensiune. De asemenea, sitele sunt folosite si in industria farmaceutica.

Sitele si filtrele indeparteaza materiile straine in functie de dimensiune si sunt aplicabile in egala masura atat la sistemele umede, cat si la cele uscate, la intregul spectru de materiale alimentare si la toate nivelurile de productie. Acestea variaza de la sisteme mobile simple actionate manual, pana la instalatii integrate dedicate in linie. Cele mai simple site sunt grilele statice, cu ochiuri de orice dimensiune, in functie de separarea necesara. Alte sisteme includ placi perforate cu gauri patrate sau rotunde, care pot fi realizate din materiale precum otel tesut, sarma de cupru sau bronz. Pot fi construite sisteme mai complexe, constand dintr-o serie de ochiuri dispuse vertical, orizontal sau inclinat. Eficienta de cernere poate fi asistata de orice combinatie de perii, ciocane, bile saritoare, aerare sau miscare vibratorie sau rotativa.

Sitele ar trebui sa fie utilizate in mod normal la inceputul procesului atunci cand sunt utilizate ca detergent primar, deoarece sunt capabile sa indeparteze o gama larga de contaminanti. Cu toate acestea, ele pot fi utilizate in orice etapa pe tot parcursul procesului, in functie de locul in care este posibil sa apara corpuri straine. Bineinteles ca nu pot elimina particulele de dimensiuni similare cu materialul care se curata. Sitele sunt susceptibile la deteriorari mecanice, precum si la orbire sau blocare. Cernerea umeda poate da nastere la probleme bacteriologice si / sau de coroziune, in timp ce cernerea uscata poate prezenta pericol de incendiu si explozie.

Exista doua tipuri principale de site – screeningul de siguranta si clasificarea. Acest articol se va concentra pe sitele utilizate pentru screeningul de siguranta, dar va oferi, de asemenea, o scurta explicatie a clasificarii.

Screeningul de siguranta, cunoscut uneori sub denumirea controlului securitatii / verificarii pulberilor, se face pentru a asigura calitatea corecta a produsului pulberilor. Practic, sita elimina din pulbere orice contaminare supradimensionata, care ar putea fi ceva care si-a gasit accidental calea in linia de proces (de exemplu, unele ambalaje, o bucata de echipament de protectie sau particule straine care pot fi inerente materialului). Eliminarea acestei contaminari imbunatateste calitatea pulberii si a produsului final si, prin urmare, protejeaza reputatia companiei farmaceutice.

Gradarea sau dimensionarea pulberilor sau granulelor se face pentru a separa diferite game de dimensiuni ale particulelor. De exemplu, pulberile primare si intermediare trebuie cernute pentru a indeparta particulele supradimensionate si subdimensionate pentru a asigura o distributie corecta a dimensiunii particulelor gata pentru granulare si presarea ulterioara a tabletelor.

Punctele critice de control sunt identificate si se instituie o forma de prevenire. Echipamentul de cernere va ajuta la eliminarea riscului in oricare dintre punctele in care contaminarea ar putea intra in proces.

Aceste puncte critice de control se gasesc in multe domenii diferite ale procesului de productie, inclusiv in urmatoarele:

-In cazul in care ingredientele brute sunt degradate (din cauza potentialului ca partile sacului sa fie introduse accidental in proces).

-Unde are loc amestecarea (deoarece aceasta este o zona potentiala de contaminare cu particule ce pot intra in pulbere).

-Zona de ambalare a pulberii finite.

Sitele utilizate pentru verificarea controalelor sunt proiectate pentru a fi extrem de simple de operat si de intretinut, cu accent pe a le face usor de demontat si sa se curate eficient. Designul lor compact inseamna ca pot fi amplasate in zone de inaltime mica sau restranse ale procesului de productie – posibil acolo unde o sita nu a fost considerata initial necesara, dar este acum esentiala.

Plasa de sita in sine este detasabila, astfel incat dimensiunea diafragmei sa poata fi modificata in functie de pulberea procesata. Unitatile moderne utilizeaza plasa care este fixata in siguranta cu adeziv de un cadru, ceea ce confera o tensiune mult mai mare in plasa decat stilurile mai vechi, care asigurau cadrul cu ajutorul unei cleme sau suruburi. Avand un nivel de tensiune constant si ridicat ofera randamente mai bune si reduce orbirea sau blocarea deschiderilor sitei. O alta dezvoltare recenta este utilizarea adezivului aprobat de FDA pentru a lega ochiul de plasa cu cadrul.

Toate celelalte parti de contact ale sitei sunt fabricate din otel inoxidabil si pot fi lustruite la valori foarte scazute ale RA (rugozitatea suprafetei) pentru a asigura proprietati bune de curgere si curatare usoara. Aceste componente sunt usor de indepartat si spalat intr-o autoclava sau alt vas de curatare, prin urmare, orice sansa de contaminare incrucisata intre diferite loturi de materiale este eliminata.

Sitele sunt o plasa din metal, fibra sau panza, asamblate pentru a asigura deschideri definite. Sitele sunt folosite pentru tamplarea si separarea pulberii in fractiuni de diferite dimensiuni. In general, dimensiunile particulelor mai mari de 250 micrometri nu sunt adecvate pentru procesul P / M (Metal Pulbere). Sitele cu diferite dimensiuni de deschidere sunt stivuite si pulberea este lasata sa percoleze prin diferite ecrane. Bateria verticala mecanica si miscarea laterala ajuta la operatia de screening. Cantitatea cea mai fina de pulbere este colectata in tigaia inferioara. Reziduul de pe fiecare dintre ecrane reprezinta o dimensiune a particulelor peste deschiderea maxima din sita.

Allindustrial.ro ofera o gama variata de site inox industriale destinate pentru a filtra chiar si cele mai fine particule din orice domeniu de productie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *