0

Pleoapa superioară căzută. Iată ce poţi face

Blefaroplastie-efectul1(1)

Leziunile congenitale sau dobândite de la nivelul musculaturii sau inervaţiei pleoapei superioare pot duce la o afecţiune comună denumită ptoza palpebrală. Prin ptoza palpebrală se înţelege coborârea uni sau bilaterală a pleoapei superioare, cu un efect de pleoapă căzută. Fanta palpebrală e îngustează, se micşorează şi câmpul vizual, nu mai vedem bine, facem efort când citim, când stăm la calculator şi lucram pe o perioadă lungă de timp. Urmările pleoapelor căzute sunt estetice şi funcţionale.

Tratamente chirurgicale pentru pleoape superioare căzute

Tratarea pleoapelor căzute se face doar chirurgical. Dacă e vorba de motive congenitale ale apariţiei acestui fenomen se operează la trei ani, dacă e ptoza palpebrală dobândită se poate opera la şase luni de la debutul simptomatologiei asociate. În cazul ptozei palpebrale simple, cea mai frecvenţă, avem o tulburare primitivă a muşchiului care ridică pleoapa. Se poate întâmpla să avem ambele pleoape căzute sau doar una singură.

Când apare însă ptoza palpebrală majoră vom avea compensare a deficitului muscular cu o contracţie musculară frontală, sprânceană care se ridică şi poziţionare incorectă a capului-se lăsă capul pe spate, bărbia e ridicată. În urma operaţiilor de corectare a ptozelor palpebrale se întăreşte muşchiul cu probleme, se suspendă pleoapa în alte cazuri la muşchiul frontal cu un fir special din silicon, banda specială, fascie de pe coapsă.

Revenind la ptoza palpebrală dobândită, ea poate fi determinată de probleme neurologice, musculare, mecanice, traumatice, aponevrotice. La peste 60 de ani discutăm de relaxarea prea mare a ţesuturilor de la nivelul ochiului, exces de piele la pleoapă. Se recomandă blefaroplastie superioară pentru a îndepărta pielea prea multă acumulată şi reinserţia muşchiului ridicător de la pleoapa la tars, dacă au apărut probleme acolo.

Blefaroplastia, cea mai bună soluţie atunci când te confrunţi cu pleoapele superioare căzute

În majoritatea cauzurilor pretul blefaroplastiei va rezolva problema pleoapelor superioare căzute. Se va îndepărta pe loc ţesut tegumentar în exces, ţesut adipos, se poate asocia operaţia şi cu lifting facial, dacă se doreşte. Indivizii peste 35 de ani şi cei în vârstă sunt cei mai buni candidaţi pentru blefaroplastie.

Dacă e vorba de o moştenire genetică şi vedem deja în familie această problemă putem să facem operaţia şi mai devreme. Operaţia durează 1-3 ore, se vor face diverse incizii în şanţul palpebral superior, se separă pielea de muşchi, se îndepărtează surplusul de piele, de grăsime uneori. Se suturează la final şi cicatrizarea apare deja la 5-7 zile. După 24 de ore sau mai devreme pacientul poate pleca acasă. În 7-10 zile dispar şi edemele şi echimozele.

Scăpăm şi de riduri, avem un aspect mai tineresc al ochilor, reuşim să ştergem şi semnele trecerii anilor peste chipul nostru dacă va disparea pleoapa superioară căzută prin intermediul operaţiei. Plus că nu vei mai avea senzaţia de ochi „grei”, nu vei mai arăta rău mereu la nivelul ochilor şi vei putea să vezi mai bine, vederea îţi va fi mult îmbunătăţită dacă te adresezi unui chirurg pentru blefaroplastia pleoapei superioare cu probleme.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *