0

Pur si Single Malt cu Glenfiddich, The Balvenie si Monkey Shoulder

Pasionații și cunoscătorii de whisky Single Malt din Iași au avut ocazia să deguste trei whisky-uri single malt prezente pe piața din România prin intermediul Alexandrion Grup. Invitații degustării care s-a desfășurat pe 7 mai au luat parte la un tasting de single malt: Glenfiddich, The Balvenie și Monkey Shoulder.

PUR ȘI SINGLE MALT este un proiect Alexandrion Grup – importatorul numărul 1 de single malt din România. Campania PUR ȘI SINGLE MALT presupune o serie de întâlniri între iubitorii de whisky și Alexandrion Grup având ca scop dezbaterea pe teme culturale și sociale actuale, de importanță pentru fiecare dintre noi. Proiectul își propune educarea consumatorului român pentru ceea ce înseamnă un whisky de calitate – un whisky single malt. PUR SI SINGLE MALT și-a propus sa aducă consumatorului român unele dintre cele mai importante single-malt-uri din lume: Glenfiddich, The Balvenie și Monkey Shoulder.

Glenfiddich este cel mai bine vândut și cel mai premiat single malt din lume. Distileria Glenfiddich este cea care a schimbat lumea whisky-ului în anul 1963, creând o categorie nouă în industria băuturilor alcoolice – whisky-ul single malt.

The Balvenie este printre puținele whisky-uri din lume care mai păstrează toate procesele de producție in-house cu propriul orz cultivat și propria magazie de malțare. Îmbutelierea single malt-ului Balvenie a debutat la începutul secolului XX în anul 1920 și este procesul de producție este în intregime manual.

Monkey Shoulder este un triple single malt care combină trei single malt-uri de la trei distilerii diferite din zona Speyside: Glenfiddich, The Balvenie și Kininvie. Este 100% single malt, maturat in foste butoaie de Bourbon. Monkey Shoulder are o prezentare deosebită a ambalajului, trei maimute pe umarul sticlei, reprezentand cele 3 tipuri de malt.

Pur-si-Single-Malt-Iasi_27

Dupa toate degustarea am continuat cu Glenfiddich de 15 ani, care mi-a placut la nebunie, aromele, taria, eleganta si rafinamentul lui m-a cuprins.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *