0

Nu lasati problemele cu dantura sa va afecteze viata

Sunt persoane trecute de o anumita varsta sau chiar si destul de tinere, care, din cauza unor afectiuni, pot sa ramana fara unul sau mai multi dinti. Desi multi se complac in aceasta situatie, pe termen lung, lipsa dintilor le poate afecta foarte mult viata, din toate punctele de vedere.

In primul rand, aspectul fizic va avea de suferit. Daca acel dinte lipsa se afla undeva in partea frontala a maxilarului, momentul in care acea persoana vorbeste sau zambeste va fi, pentru multi, un soc. Exista oameni care, necunoscand motivul din cauza caruia un om a pierdut dintii din fata, se vor amuza copios pe seama acestui aspect. Asta ne poate afecta stima de sine si increderea in noi insine. Mai mult, din cauza lipsei dintilor sau a maselelor, vom avea probleme de masticatie. Daca se intampla, de exemplu, din cauza unei parodontoze sau a unei alte maladii precum diabetul in stadiu avansat, sa ramanem fara majoritatea dintilor, situatia este si mai grava pentru ca nu vom mai reusi sa ne hranim corespunzator si de aici lucrurile pot degenera.

Asadar, daca aveti semne sau deja va confruntati cu una din problemele de mai sus, trebuie numaidecat sa luati legatura cu medicul stomatolog. De exemplu, la clinica Alvernadental din Cluj, se poate face implantologie sau se pot pune proteze dentare. Desigur, nu trebuie sa asteptam sa ajungem in aceasta situatie. Daca respectam, cu strictete, o igiena riguroasa a cavitatii bucale, sansele de a ajunge aici se diminueaza considerabil. Inclusiv mersul periodic la consultul stomatologic ajuta la prevenirea caderii dintilor. Si totusi, daca ne aflam in situatia de a fi pierdut un dinte sau mai multi, putem apela, cu incredere, la proteze dentare Cluj. Acestea pot fi mobile sau fixe, in functie de recomandarea sau dorinta pacientului.

La clinica Alvernadental, exista o echipa de medici profesionisti, care vor folosi cele mai noi si eficiente tehnici si materiale pentru a va ajuta sa inlocuiti dintii lipsa. Nu lasati ca lipsa dintilor sa va afecteze sanatatea dar si starea psihica. Luati masuri din timp si alegeti o clinica precum Alvernadental, cu experienta si specializata in cele mai moderne proceduri stomatologice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *