0

Relaxare maxima

Fac parte din acei oameni care mai mult merg la job decat isi traiesc viata. Sau, mai bine zis, faceam. Lucram intr-o mare corporatie cu un program de 8 ore, care deveneau 10 de cele mai multe ori. Si uitasem cum arata lumina zilei, in special pe timpul iernii, cand se intuneca mult mai devreme. Cand ajungeam acasa, desi multi prieteni, cu joburi normale, ieseau in oras, eu nu stiam ce sa mananc mai repede si apoi sa ma culc. Un astfel de ritm de viata te afecteaza foarte mult. In primul rand, mi-a fost afectata viata sociala.
Chiar daca lucram intr-o corporatie cu stue de angajati, nu era timp de socializare si, daca schimbai doua vorbe cu cineva, acestea erau legate de munca sau proiecte. Deci era deja prea mult. Cu prietenii, cum am spus, nu mai aveam timp sa ies si acestia chiar incepusera sa ma evite. In al doilea rand, incepuse sa imi fie afectata sanatatea. Desi eram foarte obosit, incepusem sa am insomnii din cauza grijilor de la serviciu. Cand ma asezam in pat adormeam pentru o ora sau doua si apoi ma trezeam in toiul noptii, visand la rapoarte si statistici sau la dosare pentru sef. De aici au pornit si mai multe probleme.

bazin-inot-olimpia
La un control de rutina mi s-a spus ca am probleme, nu foarte grave, cu inima si ca deja coloana vertebrala are o scolioza ce ar trebui “reparata”. Mi s-a recomandat sa ma relaxez mai mult si ca ar fi indicat sa practic un sport care sa ma ajute si cu inima si cu spatele. Am intrebat ce ar fi mai indicat si mi s-a spus ca cel mai bine ar fi sa parctic inotul. In momentul acela, mi-am dat seam ca trebuie sa imi revizuiesc total stilul de viata.
Am vorbit cu un prieten care are o firma micuta si acesta mi-a spus ca, daca doresc, ma angajeaza la el. Salariul nu era tocmai mare, desi decent, dar, in schimb, la ora 5 inchideam totul si plecam. Nici ca imi puteam dori mai mult. Asa ca, primul pas l-am facut si am demisionat de la corporatie pentru a ma angaja la prietenul meu. Apoi am cautat cursuri inot si am gasit, pe initiereinot.com, cursuri la Bery fitness spa Iancului. Este o locatie moderna, cu bazin special pentru adulti, unde pot insa si copiii sa vina. Antrenorul de inot este profesionist si iti poti alege pachetul de cursrui care te avantajeaza cel mai mult. Preturile sunt mai mult decat acceptabile.
Asa ca, nu am stat pe ganduri si m-am inscris. A fost cea mai buna decizie, dupa cea de schimbare a job-ului. Din prima clipa am inceput sa ma simt mult mai bine. Antrenorul a stiut exact cum sa se ocupe de mine, astfel incat sa imi rezolv si postura spatelui si sa invat cum sa respir corect. Astfel, ritmul meu cardiac a inceput sa intre in parametrii normali. Si ce a fost cel mai important, datorita cursurilor de inot, am inceput sa ma relaxez total si sa imi recapat viata de odinioara.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *