0

Si decedatii au dreptul sa se intoarca acasa

Daca un om viu are dreptul sa se intoarca acasa din calatorie si decedatilor le datoram popasul final in cel mai drag univers in care si-au desfasurat activitatea. In sate s-a pastrat obiceiul conform caruia mortul este plimbat pe ulite prin locurile care ii erau mai dragi, dus la locul sau de munca, daca se afla in drumul catre cimitir ca si cum ar parcurge o calatorie de ramas-bun.
Asa cum cei vii au dreptul sa treaca granita si mortilor trebuie sa li se organizeze marele si ultimul drum al intoarcerij acasa. Stiu ca este greu! Nu se poate greutate mai mare ca asta! Trupul inert sa fie spalat, imbalsamat, toaletat cu grija, imbracat si asezat in sicriul din sicriu. Cele doua sicrie complet echipate sa fie urcate si asezate cu grija in masina, apoi manipulate de cate ori este nevoie. Doua sicrie puse unul in celalat si un trup neinsufletit au nevoie de masina speciala si de documente.

08-seat-lux-1
Cine sa faca totul repede si bine pentru romanul trecut in nefiinta?
Cea mai experimentata firma care se ocupa de repatriere decedati.
Intoarcerea decedatului de peste hotare acasa poate fi pusa la punct de catre apartinatori de-aici, din Romania. Este suficient sa se dea un telefon la numarul afisat pe site-ul oficial al firmei sa le se scrie un e-mail sau sa se completeze formularul online si demareaza consilierea funerara online, care este gratuita.
In timpul conversatiei respective, apartinatorii sunt informati pas cu pas de operatiunile care trebuie efectuate pentru repatrierea legala, europeana, iar in cazul in care familia isi da acordul ca firma sa se ocupe de tot, o echipa de specialisti pleaca pregatita sa indeplineasca nobila sarcina de aducere in tara pentru ultima data a celui plecat dintre noi. Sarcina nu este deloc usoara, dar firma prezentata mai sus are experienta, profesionalism si colaboratori externi si interni care o ajuta.
In timp ce o persoana se ocupa de acte (certificat international de deces, certificat de imbalsamare), altele pregatesc calatoria. Ati vazut ce greu este cand pleci la drum si iti faci bagajele! Cum va ganditi la tot ceea ce va trebuie si le bifati de pe lista pe masura ce le impachetati si asezati in bagaje. La fel este si aici. Mai intai este pregatit trupul neinsufletit care este asteptat cu emotii si respect in tara. Baia se face cu echipamentele necesare, unghiile sunt taiate cu grija la maini si la picioare, parul aranjat, barba rasa. Cand decedatul este perfect curat se face injectia de conservare, deoarece are drum lung de facut si trebuie sa ajunga in stare perfecta acasa.
Urmeaza imbracarea care nici ea nu este usoara din cauza rigiditatii corpului. Asezarea in sicriul din sicriu se face cu grija, apoi manipularea necesita forta, nu gluma. Un apartinator ar fi afectat sa vada mortul in sicriu, sa urce sicriul in masina, ei fac asta de zeci de ani si nu-i mai emotioneaza. Asta nu inseamna ca nu au respect.
Cand misiunea a fost indeplinita acolo, cortegiul pleaca la drum sa respecte dreptul decedatului de a se odihni in pamantul natal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *