1

Romania pe locul 3 in lume la viteza internet 4G

Nu stiu cati dintre voi stiti dar Romania are una din cele mai bune viteze la internet prin tehnologia 4G, desi la internet fix suntem foarte bine cotati, uite ca si la internetul prin telefonul mobil stam foarte bine. Multi se plang uneori ca internetul pe smartphone merge greu, atunci ar trebui sa faceti o proba in alte tari si atunci o sa vedeti mare dezamagire.

Romania se afla pe locul trei in lume si pe primul loc in Europa, clasamentul primelor cinci tari arata cam asa:

Noua Zeelanda cu o viteza medie de descarcare de 36 Mbps;
Singapore cu o viteza medie de descarcare de 33 Mbps;
Romania cu o viteza medie de descarcare de 30 Mbps;
Coreea de Sud cu o viteza medie de descarcare de 29 Mbps;
Danemarca cu o viteza medie de descarcare de 26 Mbps.

tabel1-netograf

Desi pare ioncredibil, dar Romania depaseste tari precum Statele Unite ale Americii, Japonia, Germania si China, acest raport este realizat de catre compania britanica Open-Signal. Ceea ce este foarte interesant este ca in Romania exista 3 mari operatori de telefonie mobila cu origini din Germania, Franta si Marea Britanie iar acestia au investit mai mult in tara noastra decat in locul de unde provin acesti mari operatori.

In tara noastra, Orange are, teoretic, cel mai bun internet 4G, desi eu de cand m-am portat la Vodafone, vreau sa spun ca sunt extrem de multumit de internetul acestora, internet numit SuperNet 4G.

In 2015, Orange Romania a primit premiul pentru cel mai bun internet 4G, iar Vodafone a primit premiul de excelenta privind calitatea serviciilor oferite. Sunt sigur ca si la capitolul preturi stam foarte bine in clasamentul pe Europa si nu doar cand vine vorba de telefonie mobila.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *