0

Casa de amanet care m-a salvat

Vine o zi in viata fiecarui om cand apare o situatie neprevazuta si pentru rezolvarea ei este necesara o suma de bani. Si cum, un necaz nu vine niciodata singur, problemele apar exact cand acesti bani nu exista. Asta mi s-a intamplat si mie acum doua saptamani.

Mai era putin pana la salariu si, cum adesea se intampla, nu mai aveam niciun ban in casa. M-am gandit ca voi supravietui pentru cateva zile pentru ca de paine si cartofi se mai gasea ceva. Insa, nu a fost asa.

Venind de la serviciu, intr-o zi de vineri, am gasit-o pe vecina de sub etajul meu, la mine la usa, neagra de suparare. Am intrebat-o ce sa intamplat si aceasta mi-a zis sa vin la ea sa vad. Cand m-am dus, la baie era tavanul umed si picura apa. Atunci mi-am dat seama ca ceva se intamplase la mine.

Desi, initial am crezut ca uitasem robinetul deschis, am constatat ca nu era asa iar la mine era totul uscat. Am vorbit cu ea si i-am spus ca la mine nu este nimic si i-am sugerat sa chemam pe cineva de specialitate. Am sunat un instalator foarte bun care mai rezolvase astfel de probleme in trecut. Odata ajuns, acesta a constatat ca, undeva intre etaje, teava pentru apa se sparsese si nu era vina nimanui.

Problema era ca trebuia inlocuita teava pe intreaga coloana, deoarece aceasta era acolo de 40 de ani, de cand se construise blocul si, mai mult, acest lucru trebuia facut cat mai repede pentru ca altfel riscam sa ramanem fara apa.

Rapid, am sunat la toti vecinii si, dupa ce acestia au fost de acord, am intrebat cat ne costa sa reparam. Acesta ne-a spus ca undeva la 200-250 lei de familie pentru ca e o lucrare complexa si ca sa ii dam banii chiar in dupamasa aceea ca sa si cumpere materialele. Am crezut ca mi se taie picioarele in acel moment. Eu nu aveam acei bani. Ca si mine, mai era si locatarul de la ultimul etaj. Dar,acesta nu era disperat, din contra, a zis ca in maxim o ora aduce banii.

L-am intrebat daca nu poate sa ma imprumute si pe mine pana la salariu. Acesta mi-a zis ca nu dar el se duce sa amaneteze un inel de aur pe care o sa ia atat cat are nevoie. Eu i-am spus ca nu am ce pentru ca nu port aur ci doar bijuterii de argint. Atunci, vecinul mi-a spus ca acolo unde merge el este o casa amanet argint, aur si alte obiecte, la preturi foarte bune pentru ca au experti care fac evaluarile convenabil.

Zis si facut! M-am dus si am cautat toate bijuteriile pe care le aveam. Stiam ca un gram de argint nu este foarte scump. Apoi am mers impreuna cu vecinul meu la casa Amanet A.G.S. Dupa o evaluare amanuntita, am obtinut chiar mai mult decat imi trebuia si nu a fost nevoie sa dau toate bijuteriile. Am primit banii pe loc si am reusit sa achit fara probleme costul reparatiilor. A fost cea mai buna solutie pentru a obtine, rapid, suma necesara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *