0

Test Drive electric cu Renault Twizy

Renault Twizy

In decursul timpului am primit in test drive tot felul de masini, dar pana acum nu a fost niciuna atat de interesanta precum precum Twizy, masinuta electrica de la Renault, al carei pret pleaca de la 7000 de Euro. Se poate conduce cu permis categoria B si viteza maxima pe care o comunica producatorul francez este de aproximativ 100 km/h, eu unul am prins undeva in jur de 70 km/h, iar pana la 30 km/h masina nu scoate nici un sunet, zici ca esti pe silentios cu ea.

Masinuta (2,34 metri lungime si 1,24 metri latime) se incarca la priza normala de 220 V, efectiv scoti cablul, care are 3 metri lungime, si pui stecherul in priza. In aproximativ 3 ore ai plinul facut si te poti bucura de 75 de kilometri, dupa care va trebui sa cauti din nou o sursa de curent electric. Din cate am inteles la prizele de 380V se incarca mult mai repede, undeva la 30 – 45 de minute.

Renault Twizy nu este o masina confortabila, are doua scaune din plastic, puse unul in fata celuilalt. Suspensia este foarte rigida ceea ce inseamna ca va trebui sa ocoliti gropile si sa va indepartati de masinile care lasa nori negri de noxe pentru ca masinuta nu are geamuri laterale si tot fumul intra inauntru. Pentru cine e interesat de masinuta asta cu siguranta nu va avea probleme cu parcarea, poti sa o lasi in ce pozitie vrei deoarece este imposibil sa incurci pe careva, lucrul ce reprezinta o problema este ca trebuie sa ai garaj pentru ea sau daca mergi cu ea prin oras, ar fi necesar sa o poti supraveghea.

Test Drive electric cu Renault Twizy

In plimbarea mea cu Twizy toata lumea se amuza, pana si politistii de la Rutiera aveau un zambet larg, sa nu mai zic de taximetristii octogenari din Iasi care aveau o noua sursa de amuzament, la semafor toata lumea poza masina iar hipsterii crapau de ciuda.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *