1

In Copenhaga s-a construit o pista suspendata pentru biciclisti

Din pacate, in toate orasele mari din Romania la capitolul piste de biciclete se sta foarte prost, nu are sens sa spun acum care sunt motivele dar astazi cei de la gandul.info au preluat o stire de la Grist, precum ca in Copenhaga, capitala Danemarcei, s-a construit o pista suspendata pentru cei care folosesc bicicletele. Cykelslangen ofera posibilitatea de a da la pedale fara sa fie deranjati de masini sau de pietoni.

In Copenhaga se promoveaza foarte mult in ultimii ani mersul pe doua roti, s-au construit foarte multe piste de biciclete, in momentul de fata, din totalul de 5,6 milioane de locuitori (dupa cum spune wikipedia), aproximativ 40% folosesc bicicleta pentru a merge la job si asta pentru a evita aglomeratia. Si pentru ca majoritatea drumurilor duceau spre port, s-a hotarat construirea unei piste ce conecteaza autostrada cu podul aflat in port.

Cykelslangen are 4 metri latime si o lungime de peste 200 de metri. In capitala Danemarcei se gaseste cea mai circulata pista pentru biciclete din lume, pe ea circula zilnic 40.000 de biciclisti.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *