0

Tradiții de nuntă de care se mai ține cont

În funcție de regiunea țării diferă și obiceiurile și tradițiile din timpul unei nunți a doi tineri îndrăgostiți și gata să întemeieze o familie. Un lucru este cert și se aplică pentru toate miresele din toată țara, așteaptă de foarte mult timp acest eveniment și își doresc ca acesta să fie exact cum au visat din copilărie. Ce se întâmplă atunci când mirele și mireasa vin din regiuni diferite cu obiceiuri și tradiții diferite? Ei bine, în acest caz va ieși o nuntă foarte frumoasă și reușită care îmbină ambele stil cu foarte mult bun gust și veselie.

Unul dintre primele obiceiuri apărute în prag de nuntă este cel legat de negocierea celor două familii care pun la punct detaliile evenimentului și stabilesc nașii și obligațiile. În zilele noastre, lucrurile s-au mai schimbat, nașii sunt aleși de către cei doi îndrăgostiți care sunt gata să devină soț și soție, iar obligațiile nu mai sunt chiar niște lucruri foarte stricte și important de respectat, ci au devenit doar un ajutor constant pentru bunul mers al proaspetei familii. În trecut, aceste negocieri purtau numele de pețit.

Gătitul miresei și bărbieritul mirelui sunt obiceiuri care încă se mai țin în zona Moldovei și reprezintă un motiv de distracție și momentul preferat al unui fotograf nuntă Suceava de surprins în imagini care vor stârni multe zâmbete când vor fi revăzute. În trecut, pregătirea mirelui era sarcina cavalerilor de onoare, iar la gătitul miresei, cele care se ocupă de imaginea acesteia sunt surorile, mama și nașa miresei.

Călcatul pe picior din Biserică este un obicei amuzant, dar de care se mai ține cont și în zilele noastre. În timpul dansului din jurul mesei din Biserică, cel care calcă piciorul partenerului de viață se spune că va fi cel care va domina în relația lor de familie.

Aruncarea buchetului. Acest obicei este unul dintre cele mai așteptate momente din timpul unei nunți. Mireasa se va despărți de buchetul său de mireasă aproape de finalizarea evenimentului, dar nu oricum, ci prin aruncarea sa pe spate, acolo unde vor sta, gata să prindă buchetul, toate fetele nemăritate. Norocoasa care va prinde acest buchet se spune că va fi următoarea mireasă.

Un astfel de eveniment este unul de poveste, în care simțim emoții diverse și pe care-l trăim o singură dată în viață sau cel puțin așa ar trebui să fie – unic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *