0

Trucuri pentru mâni perfecte de la manichiuriste profesioniste

Se poate să avem manichiură de revistă fără să trecem pe la salon? Cu siguranță că da. Secretul vizează doar două aspecte: o piele îngrijită și unghii curățate. La acestea poți adăuga obiceiul de a împrospăta regulat unghiile, plus dorința de a experimenta. Astfel, poți spune că ai dobândit formula ideală a unei manichiuri ca la salon.

Motive să înveți singură să îți faci manichiura

În primul rând, gândește-te la aspectul igienei. Kit-ul de manichiură îl folosești doar tu, fapt care minimizează riscul de a contacta bacterii de pe lamele instrumentelor folosite de alte persoane înaintea ta. Și în plus, acasă este mult mai ieftin să îți îngrijești unghiile și să le oferi tratament.

Intră pe https://www.gifazromania.ro/forfecuta-cuticule și completează-ți setul de ustensile cu cea mai ofertantă gamă de accesorii, pentru ca manichiura și pedichiura să devină parte din rutina ta zilnică fără a fi nevoie să apelezi la serviciile saloanelor cosmetice. De asemenea, dacă deții propriul tău salon cosmetic, acum ai posibilitatea de a comanda cantitatea necesară de forfecuțe de diverse tipuri, pile, unghiere, pensete, kit-uri de manichiură sau chiar cosmetice pentru călcâi.

Cu puțin exercițiu și o trusă dotată, poți avea oricând unghii fără cusur chiar la tine acasă. Pentru asta, ai nevoie de o listă care să cuprindă: cremă de mâini, pilă de unghii, forfecuță pentru cuticule, soluție tratament pentru cuticule.

Sfaturi de reținut atunci când îți faci singură manichiura

Înainte să folosești pila, fii atentă la forma cuticulei. Curba sa naturală este un bun indiciu referitor la cum trebuie să arate și forma unghiei. Sau, poți adopta una dintre formele standard, indiferent de stilul tău și anume: cea rotundă sau cu colțurile pătrate. Scurtează unghiile cu o forfecuță sau clește de calitate, finisează marginile cu o pilă de unghii.

Reține că e important să folosești partea de granulație corectă în acord cu unghiile tale. De exemplu, pentru unghiile fragile, cele mai recomandate sunt pilele de cristal sau de safir.  Pilește de la o margine spre centrul unghiei și repetă mișcarea de la celălalt capăt. Ai grijă ca mâinile să fie complet uscate pentru că altfel riști despicarea unghiei prin pilire.

  • Îndepărtează cuticula

Ține mâinile în apă călduță pentru 5 minute sau aplică un tratament de cuticule pentru îndepărtare ușoară. Folosește o spatulă specială și împinge cuticula din jurul patului unghial, pornind de la mijloc spre marginea unghiei.

  • Combate riscul de creștere excesivă a cuticulei

Cuticula este o parte a pielii care acționează ca o barieră care ține bacteriile departe de baza unghiei. Utilizarea unor instrumente de calitate îndoielnică poate afecta această barieră, generând chiar o inflamație în jurul unghiei. Fii atentă ca atunci când elimini cuticula să apelezi exclusiv la forfecuțe de cuticule sau clește de cuticule profesional. Instrumentele de manichiură oferite de Gifaz România sunt produse din oțel inoxidabil de înaltă calitate, ideale pentru tăieri precise și impecabile pentru mulți ani.

  • Aplică lac de bază sau tratament pentru întărirea unghiilor

Acestea îți protejează unghia, îi netezesc suprafața și pregătesc teren pentru aplicarea lacului de unghii. Aplică primul strat de lac de unghii, pornind de la mijloc înspre marginea unghiei. Așteaptă câteva minute să se usuce și abia apoi pune stratul următor.

Pont: ca să ajuți lacul să se mențină mai multă vreme, aplică la final un top coat.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *