0

Utilizarea şi importanța tahometrelor

În general, un tahometru are o interfață simplă care poate fi integrată cu un motor sau sistem industrial existent. Dispozitivul poate ajuta la prevenirea deteriorării echipamentelor, precum și la reducerea pierderii de material datorită detectării timpurii a schimbărilor în viteza motorului. Poate oferi, de asemenea, o alertă imediată când motorul s-a oprit.

Industrii și utilizări

Tahometrele pot fi utilizate pentru diferite tipuri de echipamente într-o serie de setări, cum ar fi transportoare, mori de vânt, alimentatoare rotative, râșnițe, uscătoare, echipamente de răcire și ascensoare. Unele industrii comune care folosesc aceste dispozitive numite tahometre includ centrale electrice, instalații de reciclare, uzine chimice, instalații auto, manipulare de materiale, instalații alimentare/băuturi, fabrici de hârtie și multe altele.

Dacă aveți nevoie să înlocuiți un tahometru digital pentru uz industrial, asigurați-vă că veţi contacta o firmă specializată. Poate fi un proces foarte simplu odată ce aţi ales un tahometru potrivit pentru dvs şi puteţi economisi timp și bani în viitor.

Aproape toate tipurile de vehicule de transport, de la avioane la camioane la autobuze până la trenuri şi mașini au tahometre. Instrumentul este, de asemenea, vital în depanarea utilajelor și în efectuarea inspecțiilor de întreținere preventivă. Veți găsi chiar și tahometre utilizate pentru verificarea liniei de producție, monitorizarea turbinelor, măsurarea vitezei mașinii de cusut și menținerea controlului calității.

Principiul de bază de funcționare al unui tahometru este destul de simplu. Dispozitivul conține o sursă de lumină – de obicei un laser, care poate crea un fascicul de lumină focalizat și coerent. Acest fascicul de lumină este capabil să renunțe la obiecte reflectorizante. Un tahometru digital cuprinde citire LCD sau LED și o memorie pentru stocare. Acesta poate efectua operațiuni statistice și este foarte potrivit pentru măsurarea cu precizie și monitorizarea rotațiilor într-o anumită perioadă de timp. Tahometrele digitale sunt mai frecvente în aceste zile și oferă lecturi numerice în loc să folosească cadrane și ace.

Ceea ce diferențiază tahometrele digitale şi le face deosebite este afișajul care arată o citire digitală, care poate fi adunată de un senzor optic. Tahometrele digitale optice sunt fără contact și pot fi utilizate pentru a evalua RPM-urile prin măsurarea numărului de rotații pe care o suprafață reflectorizantă le face într-un minut.

Există şi tahometre portabile care pot fi utilizate pe teren sau într-o instalație și sunt utile atunci când se măsoară RPM în multe locații. Tahometrele montate pe panou sunt de obicei unități dedicate lângă o mașină specifică sau într-o cameră de control într-un mediu industrial. Ambele sunt proiectate robust pentru aplicații industriale.

Tahometrele de măsurare a timpului sunt ideale pentru măsurători de viteză mică, iar tahometrele de măsurare a frecvenței sunt ideale pentru măsurători de viteză mare.

Caracteristici de luat în considerare

  • Ecran ușor de citit.
  • Unităţi de măsură.
  • Ieşire- puls.
  • Funcție de autonomie automată.
  • Capacitate de memorie extinsă.
  • Reamintiți-vă care sunt valorile minime, maxime și ultime pe care le doriţi.
  • Durată de viață lungă a baterie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *