0

Vizitarea Greciei cu masina

Grecia inseamna mai mult decat Acropole, insule grecesti si plaje de nisip. Exista atat de multe situri antice imprastiate in jurul tarii, orase destul de mijlocii si sate uitate.
Grecia este, de asemenea, o tara cu peisaje uimitoare; Grecia este o tara general montana (80% din tara este acoperita de munti si dealuri), dar exista si teren plat. Exista si zone umede, cascade, rauri si lacuri. Facand o excursie cu familia ta in Grecia, vei avea ocazia sa descoperi toate aceste aspecte mai putin cunoscute. Itinerariile sunt nesfarsite.

Condusul in Grecia

Conducerea unei masini in Grecia nu este la fel ca in alte tari europene. Retelele rutiere sunt diferite. Drumurile grecesti variaza in ceea ce priveste calitatea acestora. In ultimii ani, multe au fost reparate si imbunatatite. Exista o retea buna de autostrazi frumoase, care leaga marile orase. Majoritatea au mai multe benzi, dar nu toate, cum ar fi drumurile din jurul oraselor si satelor mai mici. Aici poti gasi drumuri inguste cu o singura directie, de o calitate slaba, cu gropi. Este posibil sa intalnesti tractoare, motociclete, masini vechi, toate cu viteze diferite. Autostrazile majore au luminari excelente, dar drumurile rurale nu. Pentru a calatori in siguranta in Grecia, opteaza pentru o masina fiabila, confortabila si la un pret accesibil de la ascar.ro.

Taxele de trecere

Primul lucru pe care il vei observa pe autostrazi in timpul calatoriei tale in Grecia sunt numeroasele statii de taxare. Se pare ca sunt prea multe. (Plecand din Atena pe drum spre orice oras din apropiere, intalnesti cel putin 5 statii de taxare!). Autostrazile grecesti sunt construite si gestionate de aproximativ 6 companii diferite, ceea ce face ca taxele rutiere in Grecia sa fie mult mai complicate decat in alte tari europene. Taxele de trecere sunt colectate in timpul fiecarei treceri la portile de taxare. Pe langa taxele pentru autostrazi, exista si taxe pentru trecerea unor poduri si tuneluri. Daca mergi frecvent in Grecia sau daca locuiesti in Grecia, poti utiliza oricare dintre sistemele de plata automata. Pentru o masina medie, cea mai mica taxa este de 2,40. Verifica nevoia de numerar inainte de a incepe calatoria si asigura-te ca ai bani marunti la indemana.

Benzinarie

Statiile de benzina din Grecia sunt eficiente. Gasesti adesea mai mult decat combustibil, iar altele au un minimarket sau un snackbar. Prin lege, cel putin o benzinarie trebuie sa ramana deschisa in fiecare zona pe timp de noapte si duminica. Deci vei gasi mereu combustibil. Benzinarii cu GPL sunt uneori mai greu de gasit in zonele mai indepartate. La majoritatea statiilor de benzina din Grecia cineva va veni sa umple rezervorul pentru tine. Trebuie doar sa spui cat de mult combustibil ai nevoie. Nu este nevoie sa parasesti masina, ceea ce este foarte practic cand ai copii de la bord.

Rau de miscare

Grecia este o tara montana, ceea ce inseamna ca poti vedea privelisti uimitoare. Dar acest lucru poate fi, de asemenea, un motiv pentru rau de masina. Asigura-te ca ai la indemna pastile pentru stare de greata, si fa opriri dese pentru ca familia sa ia o gura de aer proaspat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *