0

Stirile false si motoarele de cautare

In ultima perioada au cam inceput sa ma enerveze motoarele de cautare si asta pentru ca incep din ce in ce mai rar sa gasesc informatiile de care am nevoie din 2-3 clickuri. Pe Google.com cel putin primele 2-3 rezultate sunt reclame, primele 2-3 pozitii dupa reclame sunt articole vechi de minime 2-3-4 ani si dupa aia o multime de siteuri care au continut fara relevanta. Din pacate SEO a cam devenit SPAM si lucrul asta cred ca deranjeaza pe toata lumea. Devine din ce in ce mai greu sa gasesc ceea ce caut si asta ma face sa pierd mai mult timp pana sa ajung la ceea ce vreau eu sa gasesc.

S-a ajuns ca motoarele de cautare mai mici sa fie mai relevante decat uriasii Google, Yahoo, Ask, Bing si multi altii. E fix la fel ca ceea ce spunea Facebook.com ca va face, va taia macaroana stirilor false dand posibilitatea utilizatorilor sa raporteze siteurilor ce publica stiri ce dezinformeaza cititorii. Chiar si in Romania s-a facut o lista de siteuri care nu au nici o tangenta cu realitatea. Google are o interfata si un mod de autocomplete si din acest motiv mai peste tot in lume a prins, modul simplu de cautare si de furnizare a informatiilor a facut ca oamenii sa-l foloseasca.

Este aiurea ca oamenii inca citesc siteurile care nu au un pic de credibilitate, in mijloacele de transport se vorbeste doar de stiri care sunt deparet de adevar. Ar fi fain ca atunci cand cauti o informatie gresita sa fii indrumat spre cea corecta, ca un fel de autocorect pentru telefoanele mobile.

Voi ce motoare de cautare folositi ca sa nu dati de stiri gresite?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *