0

Ce trebuie sa faci daca alegi o vacanta in Corfu

Fara doar si poate, una din cele mai cautate destinatii de vara este insula Corfu. Peisajele, preturile si toate minunatiile ce le are Corfu, te face sa alegi aceasta destinatie pentru un concediu, fie ca vorbim despre o vacanta cu prietenii sau cu familia.

Plajele din Corfu se gasesc in mare parte in partea de Vest a insulei. Statiunile Agios Gordos, Agios Giorgios si Gefira au un nisip fin, plajele lungi, potrivite chiar si pentru familiile cu copii. In partea de Est apa este mai rece si preturile un pic mai mari, mai ales cand vine vorba de cazare. Plajele estice precum Dassia, Barbati si Kontokali au mai multa piatra dar zona este una superba ce nu trebuie ratata.

1374bf0ca9f0ad1b1a4b7d644d5e325f

Una din atractiile unei vacante in Corfu este Palatul printesei Sissi ce va intampina cu obiecte vechi, gradinile palatului si peisajele sunt unele superbe. Palatul Achilleion din insula Corfu, refugiul imparatesei Elisabeta a Austro-Ungariei, Sissi, este o resedinta impresionanta. In timpul celor doua razboaie mondiale palatul a fost spital de razboi, dupa gradinita, ulterior aici functionand cazinoul din Corfu. Acum este muzeu si poate fi vizitat de oricine doreste. Aici s-au filmat scene din James Bond cu Roger Moore, For Your Eyes Only.

Corfu Town este un loc aglomerat dar merita o plimbare pe stradutele sale inguste, cu magazine, suveniruri, restaurante, taverne, berarii si cafenele ce ofera o atmosfera foarte faina.

Mai puteti vedea Palatul Mon Repos din Peninsula Kanoni ce este locul unde s-a nascut Printul Consort Philip al Marii Britanii, acum palatul functioneaza ca muzeu de istorie si arheologie, iar gradinile sunt pline de dafini.

poze-insula-corfu-fotografii-kerkyra29

Biserica Manastirii Vlacherna ce este situata in aceasi peninsula ca si Palatul Mon Repos, Kanoni. Lacasul de cult este unul foarte frumos ca si privelistea ce o ofera deasupra golfului.

Insula Corfu nu trebuie ratata pentru ca ofera plaja, distractie, cafenele si restaurante, muzee, biserici si manastiri, cumparaturi, peisaje de neuitat dar si plimbari cu barca ce va vor oferi ocazia sa vedeti niste locuri uimitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *