0

Vrem sa fim sanatosi dar, nu avem timp

Vrem să fim sănătoși. Vrem să nu ne mai doară spatele. Vrem să arătăm mai bine. Vrem, vrem, dar, nu avem timp.

Job, casă, familie, responsabilități, obligații etc toate fac parte din viața noastră și deseori ne fac să lăsăm pe mâine ce am putea face azi. Așa, ajungem să lăsăm pe mâine și sănătatea, care, credeți-mă este cel mai prețios dar pe care-l avem. Deseori, nu ne dăm seama când începem să o neglijăm, pentru că întotdeauna mai avem câte ceva de făcut și nu avem timp.

Nu avem timp să mergem pe stadion la alergat sau să mergem la sală deși, încă de dimineața ne-am pus geanta de sport în portbagaj. Nu avem timp să ne îmbunătățim obiceiurile alimentare. Nu avem timp să bem apă. Nu avem timp să mâncăm. Nu avem timp să ne facem timp pentru noi dar, avem timp să stăm în rând pentru a cumpăra încă un medicament. De ce alții au timp? Oare au mai puține responsabilități? Oare au un job mai puțin solicitant? Oare ei nu au de plătit facturi?

În ultimul timp tot mai des aud acest: ”nu am timp” deși cred că treptat acesta se tranformă într-o formă de lene care doar este vorbită mai important. Să ne fie rușine că ne este lene să fim sănătoși. Să ne fie rușine când alegem să stăm comod la terasă sau în pat decât să facem o oră de sport.
Nu o să avem timp niciodată și nici sănătatea nu o să aibă timp pentru noi dacă nu facem ordine în priorități.

Iubește și prețuiește sănătatea pentru că e mai scumpă decât toate. Hai să facem sport!

Scris de Rada Baltag.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *