0

ZVON: Telekom pleaca din Romania si se imparte intre Orange si DigiMobil

Din ce in ce mai multe zvonuri cu privire la plecarea celor de la Telekom din Romania, acum ceva timp in urma Telekom era atat de entuziasmat sa intre in noua provocare a pietii din tara noastra, dar dupa 2 ani se pare ca acestia cedeaza. Nu vreau sa fiu hater dar cred ca Telekom in momentul de fata are mai multe probleme decat avea Cosmote.

Deutsche Telekom este principalul actionar al celor de la Telekom Romania, iar doi mari operatori din tara noastra sunt dispusi, sau cel putin asa spun zvonurile de prin presa romaneasca, sa imparta reteaua. Orange vrea reteaua fixa pe cand Digi Mobil (RDS&RCS) vrea accesul la reteaua 4G/LTE pentru ca la capitolul acesta sta extrem de slab.

Imi vine greu sa cred ca Telekom dupa 2 ani de investitii si de miscari strategice vrea sa plece si la fel de greu mi-e sa cred ca Vodafone Romania sta si priveste de la distanta avand in vedere cati clienti exista la ei pe serviciile fixe si aici ma refer la fibra, telefonie fixa si TV, servicii la care Vodafone doar viseaza in momentul actual.

Dincolo de asta, presa de specialitate din Romania spune ca activele Telekom Romania ar valora aproximativ 1 miliard de Euro si vorbim de niste bani pe o piata care oricum nu mai reuseste sa vina asa usor cu surprize in investitii si in servicii diverse. Daca analizati un pic ofertele operatorilor din Romania, o sa puteti vedea singuri ca preturile nu difera foarte mult si nici resursele oferite in abonamente, iar piata de cartele reincarcabile nu te da atat de mult pe spate, oricum odata portat pe prepay, operatorul abia asteapta sa te prinda cu o oferta tentanta ca sa treci pe abonament.

Dincolo de asta, migrarea la doi ani dintr-o retea in alta te ajuta nu doar la preturi mai bune ci si sa experimentezi iar astfel iti poti da seama ce vrei de la un operator de telefonie mobila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *