0

Cum alegeti un scaun auto pentru copii

Din pacate inca exista multi parinti care neglijeaza siguranta copiilor in masina, la semafor se intampla de multe ori sa vad cum cei mici stau in picioare intre sscaune sau chiar in brate la tatici in timp ce acestia conduc. Putini realizeaza cat de important este scaunul auto pentru copilul vostru, in caz de impact acesta poate sa-i salveze viata.

Cateva chestii importante in alegerea scaunului auto pentru copil:

1. Varsta, greutatea si inaltimea copilului este cel mai important aspect ce trebuie respectat, grupa 0 pentru bebelusi intre 0 – 9 luni cu greutatea cuprinsa intre 0 – 10 kg, grupa 0+ care este grupa 0 extinsa cu 3 luni si 3 kg, adica bebelusi de la 0 la 12 luni si intre 0 si 13kg. Grupa 1 pentru cei intre 6 luni si 3-4 ani cu greutatea intre 9 si 18 kg. Grupa 2 pentru copii cu varste de peste 3 ani si pana la 8 ani cu greutatea intre 15 si 25 kg. Grupa 3 pentru copii cu varsta intre 6 si 12 ani cu greutatea intre 22 si 36 kg.

Exista si scaune rabatate care se pot modifica odata cu cresterea copilului, astfel investitia parintilor este mult mai mica, pe piata exista diverse variante accesibile ca pret dar si cu designuri cat mai atragatoare.

2. Sistemul de prindere al scaunului este de asemenea foarte important, la masinile mai vechi sistemul de prindere al scaunului auto pentru copii era o optiune si costa ceva bani, acum in schimb pe mai toate masinile din 2010 incoace acestea s egasesc obligatoriu pe toate masinile din Europa cel putin, sistemul ISOFIX permite prinderea cu ajutorul centurii de siguranta.

3. Important este ca scaunul auto pentru copii sa fie unul omologat, trebuie sa gasiti eticheta portocalie pe care sa scrie ECE R 44/04.

Trebuie sa stiti ca un scaun bun pentru copil nu este ieftin dar isi face toti banii, chiar daca sunteti un sofer bun fara istoric in accidente rutiere, in trafic nu tine doar de voi ca soferi ci si de ceilalti participanti la trafic.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *