0

5 recomandări pentru a crește calitatea vieții câinelui

Câinii sunt animale de companie care ne oferă loialitate, devotament și iubire necondiționată. Studii recente au confirmat că media de viață a unui câine a crescut în ultimii ani – stăpânii sunt mai implicați în ceea ce privește creșterea și educația animalului de companie, oferindu-i acestuia o hrană de calitate superioară și asistență medicală periodică. Cu cât vom acorda mai multă grijă și atenție animalului de lângă noi cu atât acesta se va bucura de o sănătate optimă și un nivel crescut de energie.

Mai jos este o listă cu sfaturi și recomandări care pot contribui la creșterea calității vieții cainelui dvs.:

  1. Hrana de calitate

Mâncarea este poate cel mai important element atunci când vine vorba de sănătatea câinelui. În ultimii ani produsele dedicate hrănirii câinilor s-au diversificat iar în prezent este destul de anevoios să alegem un tipul de mâncare potrivit. Un sfat bun în acest sens este să citiți întotdeauna etichetele produselor de care sunteți interesați – un procent mare de cereale sau proteine vegetale dăunează sistemului digestiv al câinelui. Digestia joacă un rol fundamental atunci când vine vorba de sănătate iar o hrană de calitate slabă poate duce la apariția efectelor pe termen scurt (diaree, inflamații, balonare etc.) dar și pe termen lung (slabă absorbție a nutrienților, probleme cardiovasculare, obezitate etc.). De asemenea trebuie sa luați în calcul rasa din care face parte animalul dvs., vârsta, eventuale probleme de sănătate, stilul de viață atunci când îi stabiliți meniul.

Puteți alege hrana Super Premium Bonacibo: https://www.bonacibo.ro/hrana-uscata-caini

  1. Igiena dentară

Problemele dentare cum ar fi depunerile de tartar sau gingivita pot afecta sănătatea câinelui dvs. În cazul în care nu sunt tratate corespunzător pot contribui la apariția infecțiilor dentare, abceselor, parodontoza și, în final, pierderea dinților. Aceste situații pot fi prevenite menținând o bună igienă orală – folosiți o perie specială și o pastă de dinți specială. Hrana uscată ajută la menținerea sănătății orale întrucât textura susține o curățare firească la nivelul cavității orale.

  1. Blana

O bună rutină de îngrijire a blănii ajută câinele să se mențină sănătos – alegeți o perie potrivită pentru animalul dvs. În acest sens trebuie să luați în calcul tipul de blană (lung, scurt, în dublu strat), textura și tendințele de năpârlire. Periați câinele în fiecare zi (1-3 reprize) în funcție de necesitate. Această procedură vă poate ajuta să detectați prezența unor paraziți și este o oportunitate excelentă de a întări conexiune cu animalul de companie.

  1. Jocuri și stimulare mentală

Atenția și memoria unui câine pot fi antrenate prin joc. Există mai multe tipuri de activități și materiale care pot contribui la dezvoltarea inteligenței. Un câine activ, dresat să răspundă cu promptitudine comenzilor este un animal sănătos din punct de vedere psihic. Stimularea mentală ajuta de asemenea la menținerea sănătății pe termen lung și previne instalarea anumitor deficiențe asociate de multe ori vârstei înaintate cum ar problemele neurodegenerative.

Complexul Phenomid din hrana Bonacibo susține funcția cognitivă a animalului dvs. Mai multe detalii puteți citi aici: https://www.bonacibo.ro/phenomind

  1. Un mediu confortabil

Mentineți curățenia în casă și evitați utilizarea produselor cu potențial alergen. Câinele are un simț superior al mirosului iar produsele chimice pot avea un impact negativ asupra sănătății animalului.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *