0

Idei de reducere a taxelor și impozitelor

Taxele și impozitele sunt cel mai adesea aproape imposibil de evitat. Ele trebuie plătite și sunt calculate în funcție de profitul pe care îl obții. Însă după cum am spus, ele sunt aproape imposibil de evitat, dar nu și în proporții mici.

Când ai o afacere, orice bănuț primit înapoi contează, motiv pentru care în cele ce urmează o să amintesc câteva metode de reducere a taxelor și impozitelor.

Ești curios să vezi despre ce este vorba?

Putem vorbi, așadar, despre diferite achiziții, achiziții precum calculatoarele, softurile și echipamentele în domeniul IT prin prisma cărora există posibilitatea reinvestirii profitului. Această achiziție se va solda, de altfel, cu o facilitate fiscală de până la 16% din valoarea bunului!

Mai mut decât atât, în cazul nu care nu ești declarat asociat unic și ai angajați, alege să dai angajaților tăi tichete de vacanță și alte tipuri de tichete cadou, doarece acestea sunt scutite de plata contribuțiilor CAS și CASS. Acest lucru nu este valabil în cazul bonusurilor.

Vei plăti un impozit pe profit mai mic și în cazul în care alegi ca perioadă de amortizare fiscală pentru active o valoare minimă stabilită în catalog. Acest catalog înglobează o serie de informații cu privire la fiecare mijloc fix, care are alocat o valoare minimă și o valoare maximă.

Tot în cazul reducerii taxelor și impozitelor este valabilă și partea de amortizare, o amortizare accelerată în cazul echipamentelor. Mai mult decât atât, amortizarea accelerată îți oferă posibilitatea de a amortiza în primul an, prin intermediul companiei, până la 50% din valoarea bunurilor.

Potrivit Art. 28, Alin. 8 din Codul Fiscal, înregistrarea amortizării accelerate va determina scăderea impozitului pe profit.

În ceea ce privește TVA-ul, plățile de TVA se vor optimiza în cazul în care alegi să trimiți produse sau bunuri către clienți în regim de custodie. Și tot în acest caz, atunci când oferi diferite servicii prin intermediul firmei și acestea necesită mai multe etape de execuție, un act inteligent ar fi să facturezi, inițial, proforme. TVA-ul va fi plătit în astfel de cazuri doar în momentul în care încasezi factura proformă.

Și asta nu este tot, bineînțeles. Ar mai fi de reținut faptul că este extrem de important să sponsorizezi, cu atât mai mult cu cât această acțiune are rolul de a scădea impozitul pe profit. Plățile care reprezintă sponsorizări se scad din impozitul pe profit, doar dacă valoarea nu depășește, cumulativ, 0,5 din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat.

Ia aminte la toate aceste metode de reducere a taxelor și impozitelor și desfășoară-ți activitățile în continuare cu mai mult spor!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *