1

Cum să alegi corect hainele care sunt potrivite pentru următoarele trei luni după nașterea bebelușului

În primele trei luni de viață, bebelușii își petrec majoritatea timpului dormind, întinși pe spate. Așadar, principalele haine pentru nou nascuti spre care trebuie să te orientezi sunt cele foarte comode și practice.

Ce înseamnă haine comode și practice

  • Croieli simple și materialele din bumbac

Hainele simple sunt cele mai indicate pentru bebeluși, mai ales că aceștia nu au încă simțul fashionului dezvoltat, încât să poată alege, așa cum ar face-o un copil de doi ani, de exemplu. Și în plus, nou-născuții au o piele extrem de sensibilă, care pot reacționa într-un mod nu tocmai plăcut la substanțele din imprimeuri sau alte materiale ce au rol pur estetic. Ia în considerare că acesta își petrece mult timp culcat în pat, așa că hainele trebuie să permită pielii să respire, așadar materialele organice sunt de preferat în locul celor sintetice.   

Spre deosebire de tine, un copil foarte mult nu înțelege și nu simte prea mult alternanța zi-noapte, viața lui fiind aproape un somn continuu, mai ales în primele luni. Recunoaște, și pe tine te relaxează să petreci o zi întreagă în pijamalele comode.  

Dacă nu vrei doar pijamale, le mai poți înlocui cu salopetele simple, care au un sistem de închidere practic și care să-ți ofere un acces ușor la scutec, fie pentru a-l schimba, fie doar pentru verificare.

  • Body-uri sau salopete cu șosetele incorporate pentru zilele când bebe trebuie scos la plimbare  

Pentru primele luni de viață aceasta este costumația ideală de scos la plimbare, indiferent că îl ții într-un port bebe sau în cărucior, deoarece îi oferă libertate de mișcare de care are nevoie. Este important pentru bebeluș să nu se simtă scos din mediul lui natural, unul din principalele motive pentru care aceștia încep să plângă atunci când începe procesul complicat de îmbrăcare. 

  • Fără nasturi sau alte ornamente inutile

Copilașii sunt curioși încă din prima zi de viață pentru că pentru ei totul este nou. Totodată, aceștia învață să cunoască lumea pipăind, simțul tactil fiind unul foarte dezvoltat. Din acest motiv, evită hainele ce conțin elemente de design auxiliare precum aplicații, paiete, moțuri sau nasturi inutili. În primul rând, acestea pot fi destul de incomode în timpul somnului, iar în al doilea rând, pot fi smulse cu ușurință și băgate în gură. 

Totodată, în primele trei luni, bebelușul va murdări foarte multe haine. Tocmai de aceea, hainele foarte colorate nu sunt tocmai practice deoarece în urma spălărilor repetate și la temperaturi mari, cu siguranță se vor decolora.  

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *