0

Afla de ce  au nevoie companiile de servicii SEO dedicate

In anii recenti SEO (Search Engine Optimization) a devenit o strategie de marketing adiptata de tot mai multi antreprenori romani. Datorita eficacitatii acestori tehnici de marketing, numeroase companii devin mai vizibile pentru publicul lor tinta, cu care cele mai bune servicii SEO ii ajuta sa se conecteze.

Desi beneficiile serviciilor SEO sunt numeroase, am pregatit mai jos o lista a primelor cinci puncte forte ale acestora.

Ce intelegem prin servicii SEO?

Peisajul digital s-a schimbat dramatic in ultimii ani, iar metodele SEO sunt o strategie de marketing importante si eficiente.  SEO inseamna “Search Engine Optimization” si reprezinta procesul de imbunatatire a unui site web in moduri care-i ajuta pe antreprenori sa isi pozitioneze afacerea in prima pagina a rezultatelor de cautare dupa cuvinte cheie si expresii specifice.

Aceste rezultate se bazeaza pe ceea ce algoritmii Google considera ca va fi cea mai utila informatie pentru dvs. in functie de cuvintele cheie care au fost introduse.

Nu toti oamenii stiu insa ca in multe cazuri, site-urile care figureaza in prima pagina a rezultatelor nu se afla acolo din intamplare, ci proprietarii acestora au apelat la servicii SEO pentru a ajuta motorul de cautare sa inteleaga si sa indexeze corespunzator continutul lor. In plus, acestia au facut cel mai probabil cercetari amanuntite pentru anumite subiecte, astfel incat sa optimizeze intr-un fel sau altul diverse pagini de pe site-ul web. In prezent, cine intentioneaza sa obtina o buna pozitionare in pagina de rezultate Google trebuie sa intre in aceasta competitie.

promovare-seo

5 beneficii de obtinut prin contractarea de servicii SEO

Cu siguranta, SEO va poate ajuta sa imbunatatiti pozitia pe care compania dvs. o detine in paginile rezultatelor de cautare. Acest lucru are potentialul de a avea un impact enorm asupra obiectivelor cele mai importante ale unei companii, precum cresterea numarului de clienti potentiali si a vanzarilor.

Iata care sunt principalele cinci avantaje oferite de servicii SEO bine implementate:

 

  1. SEO vizeaza traficul de calitate- Unul dintre cele mai mari avantaje ale SEO este ca reprezinta o strategie de marketing inbound: spre deosebire de canalele de publicitate traditionale (outbound), care implica contactarea consumatorilor fie daca doresc sau nu sa afle despre serviciile dvs., metodele inbound se concentreaza pe pe facilitarea caii de acces dinspre audienta in cautare de anumite raspunsuri si solutii catre o companie sau alta care se ocupa cu respectivele servicii.  Marketingul inbound este mult mai orientat spre client. In loc sa intrerupa consumatorii in vreme ce se uita la tv sau asculta radioul, aceasta strategie presupune crearea de resurse utile si facilitarea accesarii informatiilor utile pentru acesta in momentul in care el insusi le cauta. In alte cuvinte, atunci cand utilizatorii web sunt gata sa petreaca ceva timp cercetand anumite servicii si produse dintr-o arie de activitate comerciala, va pot gasi pe cont propriu, apeland la servicii SEO. Nu doar ca aceasta abordare este mai convenabila pentru consumatori, ci are ca rezultat beneficii semnificative pentru detinatorii de afaceri;
  2. Cu SEO, nu aveti nevoie sa platiti pentru anunturi- Clasamentele organice Google se bazeaza in intregime pe ceea ce algoritmii lor determina a fi cele mai relevante rezultate pentru orice interogare adresata. Acest lucru inseamna ca odata ce ati creat o pagina pe care motorul de cautare o considera relevanta pentru un anumit tip de informatie, aceasta poate continua sa atraga trafic pe site o buna perioada de timp dupa publicarea continutului respectiv. Este important de precizat in acest punce ca cercetarea prealabila si redactarea continutului de buna calitate implica o investitie de timp si bani, insa odata ce ati efectuat aceasta investitie initiala, nu mai exista costuri pentru a atrage traficul pe  pagina dvs.
  1. Prin servicii SEO obtineti mai multe clicuri pe site- Desi anunturile PPC (Pay Per Click) apar peste clasamentele organice, 71,33% din cautarile efectuate de utilizatori du la un clic pe un rezultat organic de pe prima pagina. Utilizatorii stiu care sunt anunturile platite si aleg sa viziteze paginile pe care motorul de cautare le considera in mod organic a fi cele mai relevante.
  1. SEO ajuta serviciile de PR- Desi pot aparrea ca strategii de marketing diferite, SEO si relatiile publice sunt in fapt perfect convergente, si pot fi folosite impreuna pentru a maximiza rezultatele in marketingul unei afaceri . Cea mai mare legatura intre cele doua se afla in ceea ce se numeste “link building”, constructia de linkuri: aceasta este o componenta principala a oricarei strategii SEO. Una din cele mai importante preocupari ale unui profesionist SEO este de a identifica oportunitati de plasare de continut pe platforme cu autoritate, pe care sa le “lege” printr-un link cu website-ul unei afaceri care se vrea promovata. Avand in vedere ca strategiile de PR se bazeaza pe obtinerea de informatii valoroase si aunor influenceri care sa vorbeasca despe compania dvs., aceasta constituie o buna oportunitate de afaceri.
  1. Depasiti competitia- In prezent SEO este considerata pe scara larga o baza pentru orice strategie de marketing, iar cei mai multi comercianti sunt de parere ca prin servicii SEO eficiente prezenta lor in spatiul online este semnificativ imbunatatita. Asta inseamna ca probabil concurenta deja a luat masuri si a apelat la servicii SEO proprii pentru a tine pasul cu dezvoltarea tehnologiilor de optimizare.

Alege strategii si servicii SEO profesionale

fortin_articol_seo

Agentia de publicitate si marketing online Fortin are misiune de a duce la inplinire obiectivele de marketing ale clientilor sai. Pentru campanii SEO eficiente si bine articulate, specialistii Fortin vor elabora si implementa strategii si tehnici SEO durabile si organice, pentru a determina o indexare stabila si continua in prima pagina a rezultate a motoarelor de cautare.

Descopera aici gama de servicii completa a agentiei Fortin si spune bun venit in prezentul marketingului online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *