0

Iarna car si vara sanie

Noi, romanii suntem o specie mai aparte, cand vine iarna, toti isi schimba cauciucurile cu intarziere, poate din lipsa banilor sau lipsa de timp, desi tind sa cred ca e vorba de lipsa de bani si lene.

Orice producator de cauciucuri auto recomanda ca iarna, conducatorii de automobile sa schimbe anvelopele atunci cand temperatura scade sub 5 grade celsius. Desi in sudul tarii este haos, iarna abia s-a instalat cu adevarat, trafic greoi, zapada peste tot, viscol, autoritatile sunt luate din nou pe nepregatite ca in fiecare an si tot asa mai departe.

Acusi vine primavara si sunt sigur ca majoritatea au sa prinda vara cu aceste anvelope care dincolo de uzura lor pun viata in pericol pentru fiecare om ce se afla in acea masina. Atunci cand vine momentul pentru a trece la cauciucuri auto vara, multi prefera sa mai traga de timp, sa le utilizeze pe alea de vara sau pe cele de tip “all seazon” care dupa parerea mea sunt o porcarie, nu sunt bune pe nici un fel de vreme sau anotimp.

Un adevarat meserias stie sa isi ingrijeasca masina si sa isi protejeze pasagerii si din acest motiv cel mai bine e ca vara sa isi cumpere gume de iarna si iarna sa le cumpere pe cele de vara precum zice vechiul proverb “iarna car si vara sanie”.

Voi tineti cont de temperatura de afara atunci cand schimbati anvelopele auto?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *