0

Alegeti hartia A4 de la Papetti!

Formatul de hartie A4 a fost introdus ca un standard pentru hartie in anul 1922. La scurt timp a fost adoptat in toata lumea pentru practicitatea sa. Hartia A4 este cel mai obisnuit format de hartie: este cel folosit de toate imprimantele si vandut, de ani intregi, la inceputul anului scolar. Daca dimensiunile sale par bizare (21 cm cu 29,7 cm), ele au distinctia de a avea o relatie homotetica, adica proportiile sale se pastreaza atunci cand foaia este pliata in cea mai mare parte a sa. Raportul dintre inaltime si latime are astfel radacina patrata exacta de 2, adica 1.4142135. Drept urmare, formatul A3 este exact dublu fata de A4 si A5 exact jumatate. Exista un numar de 8 dimensiuni de hartie din seria A.

Stocul de hartie A4 de la magazinul Papetti.ro este de cea mai buna calitate, avand proprietati mult mai bune decat alte hartii din comert. De asemenea, si pretul este unul foarte avantajos. Firmele au nevoie intotdeauna de hartie copiator, pentru diverse activitati din incinta biroului. Fie pentru a scoate o adeverinta sau pentru a  imprima programul de lucru, hartia nu poate lipsi din nicio institutie, firma sau din scoli!

O inventie franceza … si fiscala

Cetateanul Georg Christoph Lichtenberg a descris pentru prima data avantajele acestei hartii in 1786. In Franta, primele standarde au fost impuse oficial de Consiliul de Administratie in 1798, pentru a simplifica documentele administrative. Dar, ca orice lege franceza buna, ideea principala este cea de a impune impozit. Marimea hartiei este utilizata pentru a stabili pretul stampilei pentru inregistrarea documentelor, cum ar fi documentele legale.

Un standard international practic

Nemtii au fost cei care au descoperit ideea armonizarii, stimulata de inginerul berlinez Walter Porstmann. In 1922, au adoptat standardul DIN 476 (Deutsches Institut fur Normung), care defineste formatele A0, A1, A2, A3 si A4. Majoritatea tarilor vor urma acest exemplu, chiar daca Franta a fost prima care a dat tonul.

 

Acest format limiteaza pierderea hartiei la taiere, optimizeaza stocarea documentelor si face posibila calcularea rapida a greutatii unei carti sau a unei foai de hartie. Formatul este si foarte util pentru trimiterea prin posta. Odata cu aparitia xeroxurilor si a imprimantelor, interesul pentrua hartia A4 a crescut din ce in ce mai mult.

Folosind fromatul A4 puteti mari sau reduce cu usurinta un document fara a afecta proportiile acestuia. De exemplu, sa spunem ca trebuie sa imprimati doar o fotografie la scara de 141% pentru a o trece la un format mai mare ( pentru a imprima o fotografie in format A4 pe hartie A3). Hartia A4 are intrebuintari foarte importante de care nu ne putem lipsi, iar faptul ca avem la dispozitie furnizori precum Papetti.ro este un lucru extrem de bun. Magazinul ofera clientilor sai doar cele mai bune tipuri de hartie si nu numai.

Pornind de la hartie copiator la plicuri, pixuri, anvelope, produse pentru ambalare, etc, pe site veti gasi orice. Practic atunci cand cumparati de la Papetti, va aprovizionati intregul birou dintr-un singur loc, reducand costul de transport si timpul pe care de altfel l-ati pierde cautand in magazine diferite.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *