0

Nokia G22, primul smartphone Nokia conceput cu reparabilitatea la bază

Fabricat cu o carcasă din plastic 100% reciclat, Nokia G22 oferă un design remarcabil care permite reparații la prețuri accesibile și acces la piese, în colaborare cu iFixit

București, 27 februarie 2023 – HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță astăzi Nokia G22, primul smartphone Nokia cu funcția de reparabilitate inclusă, aducând longevitatea specifică telefoanelor Nokia la un nou nivel. Datorită designului său reparabil, puteți păstra terminalul Nokia G22 și mai mult timp, având posibilitatea de a înlocui un ecran deteriorat, un port de încărcare îndoit sau o baterie descărcată – chiar și după ce termenul de garanție a telefonului a expirat.[i]

În colaborare cu iFixit, noul Nokia G22 poate fi reparat cu ajutorul ghidurilor de reparații pas-cu-pas și al pieselor de schimb disponibile la prețuri accesibile, începând de la 24.95 EUR. Fabricat cu o carcasă compusă din plastic 100% reciclat, în două tonuri jucăușe, Nokia G22 este, de asemenea, construit și ambalat într-o manieră sustenabilă.

„Oamenii apreciază dispozitivele durabile și de calitate și nu ar trebui să fie nevoiți să facă compromisuri în privința prețului pentru ele. Ne continuăm drumul către dispozitive concepute într-o manieră mai sustenabilă și cu o durată de viață mai lungă. Noul Nokia G22 este fabricat cu un design reparabil și este dotat cu funcții care îmbunătățesc performanța și longevitatea fără costuri suplimentare,” declară Adam Ferguson, Head of Product Marketing, HMD Global.

„Nokia G22 este un pas în direcția cea bună și avem nevoie ca mai multe companii să le urmeze exemplul și să acorde prioritate sustenabilității în design-ul produselor lor. Problemele legate de baterii, deteriorarea ecranului și problemele legate de portul de încărcare sunt unele dintre cele mai frecvente provocări cu care se confruntă utilizatorii de smartphone-uri, astfel posibilitatea de a înlocui cu ușurință aceste piese poate economisi timp și bani pe termen lung pentru consumatori”, adaugă Kyle Wiens, CEO, iFixit.

Un design reparabil pentru a prelungi ciclul de viață al telefoanelor

Nokia G22 are reparabilitatea în ADN-ul său, astfel încât vă puteți păstra telefonul și mai mult timp. Prin colaborarea cu iFixit, o comunitate globală de reparații, depanarea dispozitivelor devine mai accesibilă și mai ușoară. Aceasta le oferă oamenilor acces la piese de schimb, inclusiv la baterie, ecran și port de încărcare, precum și la unelte și ghiduri de reparații, pentru ca procesul de reparare a dispozitivului să fie cât mai simplu posibil.

Imagine și calitate audio îmbunătățite pentru o experiență completă

Fie că ascultați prin căști cu fir sau prin difuzor, Nokia G22 oferă un sunet mai bun pentru podcast-uri și playlist-uri prin funcția OZO Playback, oferind un bas îmbunătățit și un sunet mai clar. În plus, puteți mări volumul cu modul Audio Boost atunci când vă doriți să ascultați în continuare piesele preferate sau podcast-uri în medii zgomotoase.

Algoritmii de imagistică high-end susțin camera de 50 MP pentru imagini mai bune. Pentru a facilita realizarea de fotografii memorabile de la răsărit la apus, modurile Night, și Quick Night[ii] echilibrează luminile și umbrele exact cum trebuie pentru o fotografie perfectă pe timp de noapte, folosind camerele frontale și posterioare. Ecranul HD+ de 6,52″ cu rata de refresh de 90Hz protejat cu sticla Corning Gorilla Glass 3 este perfect pentru a captura fiecare detaliu.

Longevitate atât în interior, cât și în exterior

Nokia G22 este conceput cu o autonomie de până la trei zile[iii] și cu o baterie care păstrează peste 80% din capacitatea sa inițială chiar și după 800 de cicluri de încărcare completă[iv]. Culorile jucăușe în două tonuri se regăsesc pe un corp mai subțire cu un finisaj lucios pentru a-i conferi o senzație de lux, în timp ce baza metalică mată a camerei și ecranul Corning® Gorilla® Glass 3 adaugă un plus de durabilitate.

Nokia G22 vine cu 2 ani de actualizări ale sistemului de operare Android TM, trei ani de actualizări lunare de securitate[v] și garanție extinsă de trei anii fără costuri suplimentare.

Aduce plus valoare datorită performanțelor îmbunătățite

Nokia G22 este dotat cu soluții de optimizare a performanței, cum ar fi Auto Cleanup, care ajută aplicațiile să ruleze și mai rapid. Totodată, pot fi folosite funcții opționale precum One Press “clear all” pentru a șterge manual memoria cache ajutând la o utilizare mai ușoară și Excluded Apps, care vă permite să alegeți când și unde este consumată bateria prin simpla apăsare a unui buton.

Extinderea memorieivii transformă spațiul de stocare nefolosit în 2GB de memorie suplimentară pe termen scurt (RAM), permițând rularea într-o manieră de multitasking fără probleme și o experiență care nu încetinește pe măsură ce apar noi funcții Android.

Prețuri, disponibilitate și accesorii

Nokia G22 este livrat împreună cu o carcasă transparentă din materiale reciclate și este disponibil în România începând începând din 15 martie 2023. Acesta poate fi achiziționat în culorile Meteor Grey și Lagoon Blue și este disponibil în configurațiile de stocare și memorie 4/64 începând de la 899 RON.

Kiturile de reparare la domiciliu și piesele de schimb pentru Nokia G22 sunt disponibile pe iFixit.com în Europa și Australia, inclusiv carcasa la 29.95 EUR, ecranul la 54.95 EUR, bateria la 29.95 EUR și portul de încărcare la 24.95 EUR.

Compatibil cu orice cablu USB-C™, astfel încât să vă puteți încărca toate dispozitivele, inclusiv Nokia G22, noul încărcător de perete Nokia Dual Port Wall Charger de 65 W oferă o încărcare mai rapidă și are o carcasă realizată din materiale reciclate în proporție de 70% – disponibil pe Nokia.com la 49.99 USD.

[i] A se verifica acoperirea de către Garanția Limitată a Producătorului.

[ii] Modul Quick Night oferă fotografii de o calitate mai bună în condiții de luminozitate scăzută comparativ cu modul de fotografiere standard și este mai rapid decât modul Night – perfect pentru a captura momente trecătoare.

[iii] Bazat pe un test de utilizare în condiții reale realizat de HMD Global. Mai multe informații pot fi găsite pe www.nokia.com/en_us/phones/nokia-G-22.

[iv] Bateria a fost testată de HMD Global pentru a menține cel puțin 80% din capacitatea sa inițială după 800 de cicluri complete de încărcare.

[v] De la lansarea globală a Nokia G22.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *