Portile de la casa reprezinta o investitite serioasa, pe care toti ar trebui sa o faca, deoarece portile sunt bariera intre spatiul intim si personal care delimiteaza lumea de afara. Portile de calitate de obicei nu necesita mentenanta in mod periodic, insa odata la cativa ani trebuie schimbate balamalele.
Magazinul s-metal.ro ofera o gama vasta de balamale porti care se potrivesc pentru mai multe tipuri de porti si pentru un numar variat de dimensiuni. Cele mai populare modele de balamale sunt cele clasice pentru portile batante, iar modalitatile de prindere pot sa varieze de la cele care au prindere cu surub, cu sudura sau balamale pe stalp.
Inainte de a ne gandi la modele si culori, este foarte important sa stabilim materialul din care vor fi fabricate poarta/gardul. De asemenea, ar trebui sa ne punem urmatoarele intrebari:
-Cat de rezistent este materialul in timp?
-Care sunt aspectele de intretinere la care trebuie sa avem grija pe parcursul exploatarii/utilizarii portii din materialul ales?
-La ce interval de ani trebuie sa intervinm cu revopsirea ansamblului de porti?
De exemplu, in cazul portilor din fier forjat, producatorii recomanda refacerea periodica a stratului de lac (la 2-3 ani de pilda, dupa caz) pentru a proteja in mod eficient elementele din fier forjat de rugina – inesteticile pete maronii ce apar in anumite zone.
Foarte importanta aici este si greutatea materialului ales care va determina greutatea totala a ansamblului de porti. Acest aspect are impact asupra tipului necesar de prindere pe stalpi, robustetii adecvate a stalpilor (din beton sau alt material, grosime potrivita si eventual cantitatea de armare cu fier a stalpului din beton, potrivita sustinerii greutatii viitoarelor porti) si nu in ultimul rand asupra tipului de motorizare in vederea automatizarii accesului daca se prevede asa.
Dupa ce am clarificat materialul din care va fi fabricata poarta, ne indreptam spre tipul de deschidere dorit. Dintre tipurile constructive/deschidere existente, putem alege cel putin intre tipul de deschidere prin culisare sau batant sau care mai este numit ”porti pe balamale”. Poarta culisanta este ideala atunci cand dorim sa eficientizam spatiul util din curte. In ceea ce priveste poarta batanta, privind deschiderea acesteia, trebuie sa tinem cont de nivelul de panta existent in amontele platformei de acces din interiorul curtii.
Structurile retractabile sunt foarte solicitate si sunt oferite pe piata intr-o gama larga. Produsele sunt fabricate in diferite variante, in functie de producator, de caracteristicile structurii si scopului. O parte integranta a unei astfel de instalatii sunt balamalele, care joaca un rol important. Prin urmare, trebuie sa acordati o atentie deosebita selectiei produselor de calitate care vor dura o lunga perioada de timp, pentru a face fata principalei sale sarcini.
Pentru a gasi bucle pentru poarta, trebuie sa cunoasteti principalele caracteristici si parametri. Astazi, multi consumatori care aleg acest design si decid sa-l instaleze singuri, se confrunta cu dificultati in cautarea componentelor. O alegere bogata poate confunda fiecare nou venit. Este necesar sa cumparati balamale in functie de anumiti parametri, selectand pentru o constructie specifica a portii.
Datorita faptului ca exista balamale atat pe usile din fata, cat si pe usile interioare, care difera intre ele, atunci elementele de fixare trebuie sa fie diferite. De exemplu, pentru usa grupului de intrare, se utilizeaza balamale, al caror scop este pentru structuri grele. In plus, au un fel de mecanism prin care este complet imposibil sa scoateti usa de pe balamale, chiar si daca va fortati foarte mult. Acestea sunt mult mai indicate decat modele simple, care sunt usor de instalat si, in plus, nu sunt capabile sa reziste la tablele de dimensiuni mari.
Daca intentionati sa le instalati singur, atunci este mai bine sa le cumparati inca 2 bucati. Astfel, este posibil sa compensati balamaua deteriorata, pentru a nu impiedica munca de instalare a usii. Acest moment se refera la acele tipuri de balamale care sunt vandute fara gauri pentru suruburi si trebuie sa le faceti singur.
Exista tipuri de balamale care difera in ceea ce priveste caracteristicile de proiectare:
-Mortise.
-Insurubat.
-Deasupra capului.
-Ascuns.
-Colt.
-Portabil.
-Articulat.
-Falsificat.
-Inainte si inapoi.
-Vizualizare fata-verso.
Expertii, in general, nu recomanda cumpararea de balamale de usa fara accesorii si va sfatuiesc sa contactati maestrii pentru instalare. Esenta problemei este ca atunci cand usa si balamalele sunt incluse, panza este deja prezenta gaurile necesare pentru instalare si ramane doar insurubat si nu mai mult.
Gama de balamale porti disponibile pe site-ul magazinului online s-metal.ro este suficient de mare pentru a avantaja diferitele nevoi ale clientilor.
Balamalele de porti trebuie sa fie de calitate, deoarece acestea influenteaza rezistenta portilor pe termen lung. Rugina este primul inamic al portilor, insa daca materialul este de calitate acestea nu se vor degrada.
Balamalele din otel sunt, de asemenea, rezistente si sunt considerate a fi mai durabile decat balamalele din alama. Este demn de remarcat faptul ca nu este neobisnuit ca acestea sa fie alese special pentru structurile de intrare, deoarece rezistenta si durabilitatea atat de ridicate nu sunt necesare pentru picturile interioare. Este demn de remarcat faptul ca pentru usile interioare merita sa alegeti acele modele care sunt decorate in metale nobile.
De exemplu, pulverizat sub:
-Cupru;
-Aur;
-Crom;
-Bronz.
Cel mai bine este sa alegeti balamale din alama, deoarece acestea sunt rezistente la coroziune, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa va ganditi la inlocuirea componentelor pentru o lunga perioada de timp si, mai mult, pot fi utilizate inclusiv in baie.
Magazinul s-metal.ro are cele mai bune balamale din industrie!