0

Horoscopul si istoria acestuia

Treaba asta cu horoscopul e mai mult pentru femei dar unt unele chestii care uneori te cam lasa fara replica. Probabila colo exista niste energii care se atrag sau care te fac ca in functie de zodie sa ai anumite caracteristici ca om. Nu am cititi niciodata horoscopul zilei sau a lunii sau a anului, nici pe cel in dragoste sau al sanatatii dar sunt unii oameni care chiar cred in horoscop.

Si cum treaba asta cu zodiile nu era suficienta acum mai nou vad ca mai nou multi isi cauta numarul destinului sau chestia aia cu ascendentii. Faza e ca treaba asta dateaza de multi ani si dupa cum mai spuneam intr-un articol precedent cand am scris despre tarot.

Zodiacul isi are originea din lumea orientala si este considerata o stiinta, stiinta astrologiei. Nascute din vechile conceptii caldeene despre observarea constelatiilor, formele de ghicire zodiacala nu au o valoare recunoscuta.

Preotii caldeeni, impresionati de maretia cerului si de armonia constelatiilor, au ajuns sa desprinda pe cer zodiile, pe care le considerau ca niste divinitati, apoi sa le imparta in semne zodiacale si, dupa indelungi observatii, sa stabileasca influenta pe care le au aceste zodii asupra pamantului si vietii omului.

Ideea este ca multi credeau in treburile astea sin undeva in trecut biserica s-a impotrivit, multi au considerat ca fiind vrajitorie si multe altele. Desi sunt nascute din vechi conceptii caldeene despre observarea constelatiilor, formele de ghicire zodiacala, cu toata popularitatea pe care o aduna pana in timpurile noastre, aceasta nu poate fi considerata ca un mijloc de valoare recunoscuta desi ele cultiva ideea despre determinismul astral asupra lumii si a vietii omului prin relatiile fenomenelor empirice care prin mituri au deschis calea unui intreg sistem destul de complex de speculatii. Aceste lucruri au devenit un fel de.. pseudostiinta.

Sunt persoane care isi incep ziua, luna, anul citind horoscopul ca sa vada cum le va merge in dragoste, popularitate, bani, sanatate si asa mai departe. Oamenii cand duc parte de lipsuri se agata de orice speranta pentru a se motiva in realizarea in viata.

Eu nu pot sa ma gandesc la cati ani de studii au existat pana a se ajunge la forma din prezent. Ce ma uimeste este ca unele persoane nascute in aceasi perioada a anului au caractere similare ceea ce ma face sa cred ca treaba asta sau mai bine zis speculatiile astea chiar reusesc sa te faca in anumite situatii sa crezi. La urma urmei nu e nimic gresit sa te agati de o speranta atunci cand este cazul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *