0

Calitatea este esentiala in orice domeniu de activitate

 

De cele mai multe ori calitatea este detaliul care face diferenta dintre un serviciu, produs, care se bucura de un nivel ridicat de apreciere si un produs, serviciu care nu este achizitionat de un numar mare de persoane. De calitate trebuie tinut cont in orice context economic sau nu pentru ca prin calitate putem obtine plus valoare si putem contribui la crearea unei societati mult mai bune. Pentru ca de foarte multe ori este destul de dificil de identificat un serviciu, produs, care nu este realizat in cele mai calitative conditii trebuie realizata o analiza mai amanuntita. Daca produsul sau serviciul comercializat este certificat ISO este unul dintre cele mai importante detalii care trebuie sa fie analizat pentru a putea fi identificat serviciul sau produsul care daca este achizitionat ofera plus valoare. Printre altele, certificarea ISO transmite si aceasta informatie foarte importanta.

ISO 9001 este certificarea care nu are voie sa lipseasca din cadrul firmelor

Din varietatea mare de tipuri de certificari ISO care pot fi obtinute nu trebuie sa lipseasca o certificare. Este vorba despre certificarea ISO 9001. Aceasta se refera la managementul calitatii si este una dintre cheiele care trebuie sa fie utilizate pentru ca afacerea sa se dezvolte intr-un mod cat mai corect si productiv. Sistemul de management al calitatii este sistemul prin care toate activitatile din cadrul firmei sunt aranjate in asa fel incat acestea sa se desfasoare in cele mai eficiente conditii. De multe ori, din varii motive, sistemul de management al calitatii utilizat de catre firme nu ofera atuurile pe care trebuie sa le ofere un sistem de management al calitatii care este realizat intr-un mod profesionist. O astfel de situatie nu trebuie sa ii sperie pe managerii firmelor pentru ca, din fericire, exista certificarea ISO 9001. Aceasta stabileste cu exactitate care sunt pasii care trebuie sa fie parcursi pentru ca activitatea unei firme sa se desfasoare in cele mai bune conditii atat din punct de vedere calitativ cat si din punct de vedere financiar, productiv, etc. Asadar, este necesar ca firmele sa detina o astfel de certificare. Nu doar pentru ca o astfel de certificare ajuta firmele sa se dezvolte intr-un mod frumos ci si pentru ca aceasta contribuie la protejarea intereselor avute de catre persoanele care doresc sa achizitioneze diferite servicii sau produse.

Certificarea ISO trebuie sa fie obtinuta doar de la firme specializate in certificarea firmelor, institutiilor, ONG-urilor, etc

Pentru ca o certificare ISO sa fie recunoscuta la nivel national si nu numai dar si pentru ca aceasta sa aduca plusul de valoare pentru care se doreste obtinerea acesteia este necesar ca certificarea ISO sa fie obtinuta de la o firma care este specializata in domeniul certificarii ISO. Deoarece exista multe firme care ofera un astfel de serviciu trebuie sa fie identificata firma care presteaza cel mai eficient serviciu. Pentru ca o astfel de situatie sa poata avea loc trebuie analizate printre altele urmatoarele informatii:

  • Daca firma detine toate autorizatiile necesare pentru a putea presta serviciul de certificare ISO.
  • Experienta avuta. Este una dintre ifnromatiile care daca este analizata in mod corect spune daca firma este sau nu priceputa in domeniul in care aceasta activeaza.
  • Care este nivelul de notorietate dar si cum arata portofoliul de clienti sunt alte doua informatii care trebuie sa fie analizate cu atentie pentru a putea fi identificata cea mai buna oferta existenta in piata de specialitate.

Fie ca este vorba despre ISO 9001, ISO 26000 sau oricare alt tip de ISO, trebuie stiut ca acestea aduc in primul rand calitate in modul de desfasurare a activitatilor din cadrul unei firme. Fara calitate nimic bun nu poate fi rezolvat asa ca alege sa iti certifici ISO firma pe care o conduci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *