0

Care e optiunea potrivita pentru locuinta ta: reconditionarea sau inlocuirea parchetului?

Reconditionam sau inlocuim cu totul vechiul parchet? Lac Impactul vizual, dar si cel tactil conditioneaza placerea de a locui in acel spatiu. Daca sunteti un spirit mai conservator si doriti sa pastrati nota rustica, clasica a casei, puteti opta pentru reconditionarea parchetului, folosind un lemn pentru parchet practic si eficient.

Nu exista o solutie singulara, o reteta care sa se potriveasca pentru oricine. Solutiile ideale sunt cele croite pe gusturile personale si pe necesitatile spatiului.

Pentru cei care isi doresc ceva nou si vor sa isi lase amprenta personala asupra unui spatiu, cea mai buna solutie poate fi aceea de a inlocui cu totul podeaua, alegand un parchet din lemn stratificat sau poate un parchet laminat. In continuare, vom dezvolta avantajele si caracteristicile fiecarui tip de alegeri, pentru a putea lua o decizie informata.

Solutii pentu reconditionarea parchetului

Daca v-ati decis ca dorinta dumneavoastra este aceea de a pastra podeaua originala a casei, dar aveti nevoie sa o reconditionati si sa ii redati din frumusete, trebuie sa cunoasteti principalii pasi de parcurs:

 1. Raschetarea – un proces ce trebuie realizat cu grija, pentru a evita denivelari ale podelei
 2. Slefuirea
 3. Chituirea rosturilor
 4. Aplicati grundul – intr-un singur strat sau strat dublu, depinzand de gradul de degradare al parchetului
 5. Lacuirea – unul din cei mai importanti pasi, care vor asigura durabilitatea efortului depus in pasii anteriori si va va oferi o perioada cat mai lunga de timp in care sa va bucurati de aspectul parchetului reconditionat.

Pentru o durabilitate si rezistenta cat mai mare, recomandam sa achizitionati lac pentru lemn parchet:

 • Rezistent la zgarieturi si presiune mecanica;
 • Rezistent la umiditate;
 • Rezistent la temperaturi variabile;

Un astfel de produs de incredere este Zowo-Tec 8400, un lac pentru lemn parchet si scari care va oferi finisajul perfect de care are nevoie un proiect de reconditionare de succes.

Cum decidem tipul de podea potrivit

In principal, atunci cand decideti scoaterea vechiului parchet, cele mai populare optiuni de inlocuire ar fi:

 • parchet din lemn masiv;
 • parchet din lemn stratificat;
 • parchet laminat.

In functie de design-ul pe care  doriti sa il imprimati incaperii/incaperilor, aveti mai multe optiuni legate de esentele de lemn:

 • mahon si stejar – pentru un design clasic, in spatii impunatoare, precum birourile, biblioteca sau living-ul;
 • frasin sau cires – spatii mici, unde este nevoie sa alegeti nuante mai desschise care sa creeze iluzia de aerisire si marire a incaperii;
 • combinatii de esente – pentru spatii care sa inspire si sa sporeasca creativitatea, precum studiourile, camera copiilor sau chiar bucataria.

In principal, nu exista o reteta prestabilita, insa asortarea nuantelor de parchet la mobilier si celelalte elemente de decor este cruciala, pentru a obtine un spatiu armonizat.

Finisaje care fac diferenta

Nu doar tipul de podea ales si nuantele schimba aerul unei incaperi, ci si finisajul aplicat. Sigur ca acesta ofera si o nota mai originala incaperilor, personalizand spatiul.

Astfel, pentru podele reconditionate, cel mai bun finisaj este cel dat de un lac pentru lemn parchet si scari, ori baituirea acestora. In schimb, spatiile unde imaginatia poate fi limita pot acomoda foarte bine podele finisate prin periere: acestea vor oferi un aer boho, extrem de popular si cautat in ultima vreme.

Unde se gaseste cel mai bun lac pentru lemn de parchet?

Daca sunteti in cautare lac pentru lemn parchet sau alte materiale pentru proiectele de constructii si reconditionari ale dumneavoastra, va recomandam produsele de aici . Klebrom este singurul comerciant din Romania a produselor de inalta calitate germana de la Klebchemie si Zobel Chemie, cu sedii atat in Brasov, cat si in Targu Mures.

Pentru informatii suplimentare sau asistenta tehnica pentru proiecte mici si mari, echipa poate fi contactata la:

 • sediu Brasov: strada Durau, Nr.11, telefon: 0726 159 136
 • sediu Targu-Mures: strada Principala, Nr.260, 0722 559 023
 • mail: office@klebrom.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *